Dealerul dezvoltatorilor imobiliari, executat silit, amenințat cu falimentul și cu cerere de evacuare

Compania care a construit șoseaua de centură a Iașului, Vega  93 Galați, a demarat procedura de executare silită împotriva firmei Andy Trans Invest, deținută de Antonel Adomnicăi, furnizorul de betoane pentru toți dezvoltatorii de blocuri din Iași @ În același timp, firma Com Beton SA, cea care i-a vândut lui Antonel stația de betoane a cerut evacuarea acestuia de pe un teren și o clădire, ambele situate în baza de producție de pe bulevardul Chimiei

După un control devastator al Departamentului de Luptă Antifraudă Fiscală, cunoscutul om de afaceri Antonel Adomnicăi, supranumit Regele Betoanelor, furnizor de betoane pentru toți marii dezvoltatori ieșeni, are probleme mari cu partenerii săi de afaceri care au început să-l execute silit și îl amenință și cu falimentul pentru că nu și-au primit banii. Astfel, în urmă cu mai bine de o lună, în decembrie 2019, magistrații ieșeni au judecat o cerere prin care  SC Com Beton SA  a solicitat intrarea în insolvență a firmei cu care Adomnicăi produce betoane și anume SC Andy Trans Invest SRL. Compania Com Beton reclama faptul că firma lui Adomnicăi închiriase niște terenuri și clădiri și nu-și respectase obligațiile financiare. Com Beton a încheiat cu Andy Trans Invest contractul de închiriere nr. 15 din 01.02.2017, pentru o durată inițială de un an, având ca obiect transmiterea dreptului de folosință cu privire la: cântar basculă, clădire laborator analize, respectiv construcția C9 și teren în suprafață de 5.000 mp, compus din parcare auto în suprafață de 400 mp, teren pe care se află stația de betoane, în suprafață de 350 mp, 1200 mp cale de acces etc.

Prin actul adițional nr. 1 din 01.02.2018, a fost prelungită valabilitatea contractului pentru o perioadă de 6 luni, respectiv până la data de 01.08.2018. La data de 1 iunie 2018 cea mare parte din teren  a fost vândută în cadrul procesului de insolvență prin care trece Com Beton.  Chiar și după încheierea acestei tranzacții, firma lui Adomnicăi a continuat să ocupe o bună parte din proprietate fără să achite chirie. Firma lui Adomnicăi continuase să ocupe proprietatea chiar dacă expirase contractul de închiriere. De aceea, Com Beton a dat în judecată firma lui Adomnicăi pentru a-și recupera banii de chirie dar și pentru a evacua afacerea acestuia de pe clădirile și terenurile respective.

S-a trezit și cu cerere de evacuare

Tot la sfârșitul anului trecut, judecătorii au dispus evacuarea Andy Trans Invest de pe proprietatea pe care o ocupa abuziv și, de asemenea, a obligat firma lui Antonel Adomnică să plătească către Com Beton „suma de 35.921,37 lei reprezentând contravaloare chirie conform facturilor fiscale emise în perioada martie 2018– august 2018 și suma de 22.193,21 lei reprezentând penalităţi contractuale de întârziere aferente debitelor scadente în perioada ianuarie 2018- august 2018. De asemenea, Adomnicăi a fost obligat să achite penalități de 1 la sută pe zi până la achitarea integrală a debitului. Chiar și după pronunțarea acestei sentințe „Regele betoanelor”  a refuzat să plătească și, de aceea Com Beton i-a cerut insolvența. Amenințat cu falimentul, până la urmă, Adomnicăi a plătit.

„Am rezolvat cu cei de la Com Beton am plătit tot”, a precizat Adomnicăi pentru 7IAȘI.

În cele din urmă, cererea de intrare în insolvență a fost retrasă.

Vega a început îl execută silit

De câteva zile însă, societatea care a realizat șoseaua de centură a municipiului Iași, Vega 93 Galați, a demarat procedura de executară silită împotriva SC Andy Trans Invest SRL și asta deoarece firma lui Adomnicăi are față de această firmă restanțe consistente încă din 2015. Andy Trans Invest a cumpărat beton de la firma gălățeană.

„Dispune obligarea pârâtei (Andy Trans Invest SRL la plata sumei de 39.936,05 lei reprezentând contravaloare marfă, potrivit facturilor fiscale nr. 40111876 din 14.10.2015 şi 40111948 din 31.10.2017. Dispune obligarea pârâtei la plata dobânzii legale în cuantum de 6.309 lei, calculată de la data scadenţei facturilor şi până la data de 10.07.2017 şi în continuare”, se arată în documentele de executare silită.

Referitor la această datorie Antonel Adomnicăi a spus că o va achita după finalizarea proceselor. Nu știm la ce procese e mai referă Adomnicăi în condițiile în care zilele trecuteJudecătoria Iași a încuviințat executarea silită. „Încă ne judecăm cu cei de la Vega. O să plătesc când o să fie. Nu înțeleg de ce este interesată presa de această situație”, a spus Adomnicăi.

Probleme mari cu Antifrauda

Pe de altă parte, Adomnicăi se chinuie și astăzi să scape de executarea silită demarată de ANAF ca urmare a controlului finalizat de Direcția de Luptă Antifraudă Fiscală la firma Andy Trans Invest. În urma acestui control s-a constatat că firma lui Adomnicăi a dosit niște bani care trebuiau să ajungă la bugetul statului iar acum ANAF se chinuie să-i recupereze.

„S-a conturat suspiciunea rezonabilă bazată pe indicii temeinice că achizițiile declarate de la Agro Dancris Nord-Est SRL și deduse fiscal de Andy Trans Invest SRL nu au avut la bază operațiuni reale, îmbrăcând forma unei deghizări a situației reale. Rezultă astfel un prejudiciu estimat produs bugetului general consolidat al statului de către contribuabilul Andy Trans Invest SRL în valoare totală de 3.267.728 lei. Achizițiile declarate și deduse fiscal de Andy Trans Invest SRL sunt fictive”, se arată îm raportul Direcției Antifraudă Fiscală.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here