De râsul curcilor! Sorin Iacoban, dat în judecată pentru datorii la cablu și telefon

Ex-deputatul PSD, Sorin Iacoban este acuzat că nu ar fi respectat un contract încheiat cu RCS-RDS privind acordarea unor servicii de internet și telefonie mobilă. Datoria ajunge la 200 de euro, dar aceasta continuă să crească ca aluatul din cauza penalităților de cca 0,20 % pentru fiecare zi de întârziere.

Proces de pomină la Judecătoria Iași. Fostul parlamentar PSD Sorin Iacoban, în prezent director administrativ la Universitatea Tehnică “Ghe. Asachi”, a fost chemat la bară de reprezentanții RCS-RDS pentru datorii la internet și telefonie mobilă. Potrivit celor de la firma de cablu, în perioada în care ocupa fotoliul de deputat, Iacoban ar fi uitat să-și achite parte din serviciile stipulate într-un contract semnat și parafat pentru o perioadă de doi ani de zile, la fostul său cabinet de parlamentar, situat în Iași, str. Han-Tătar nr. 8. Deși, procesul a fost suspendat parțial de magistrați, pe motiv că oficialii firmei RCS-RDS nu ar fi depus niște acte și înscrisuri banale, fostul deputat rămâne totuși cu o pată în CV-ul său. Totul a început în februarie 2015, când între cabinetul ex-deputatului ieșean din Tătărași și RCS-RDS a fost semnat și parafat un contract-abonament privind furnizarea de servicii de internet și telefonie mobilă. Potrivit documentului încheiat între părți, Iacoban s-ar fi angajat să-și respecte obligațiile de plată, ba chiar să achite și penalități de 0,20 la sută pentru fiecare zi de întârziere, în cazul încălcării unor obligații. În opinia juriștilor RCS-RDS, facturile neachitate de fostul parlamentar ajung la 200 de euro, dar acestea continuă să crească cu fiecare zi care trece.

RDS a încercat cu vorba bună

“Cerem instanței de judecată să oblige pârâtul (n.r.- Iacoban) să plătească facturi de 400 de lei, o clauză penală aferentă contractului de 107 lei, dar și penalități de întârziere de 0,20 la sută, pe zi, până la data achitării efective, precum și cheltuieli de judecată în valoare de 50 de lei, se arată într-un document transmis instanței de către juristul firmei de cablu, Diana Ciobanu.

De partea cealaltă a baricadei, fostul deputat Sorin Iacoban și-a angajat și el un jurist care să-l reprezinte în discuțiile oficiale cu reprezentanții RCS-RDS, în persoana lui Alexandru Parpalea. Cu toate că s-a încercat o rezolvare amiabilă a conflictului, oficialii de la firma de telefonie mobilă arată însă că fostul sediu al ex-parlamentarului PSD de Iași, ar mai datora și sume restante ce ar fi fost prevăzute în contractual de prestări-servicii, debite intitulate clauze penale abonamente. Contractul cu RCS-RDS a fost semnat pe 27 februarie 2015, pentru 24 de luni, iar pe data de 25 aprilie 2017 a fost reziliat unilateral de către firma de cablu din cauza neîndeplinirii obligației de plată a sumelor facturate. Deoarece rezilierea a intervenit din culpa exclusivă a pârâtului  (n.r.- Iacoban), anterior împlinirii perioadei minime inițiale a contractului, acesta are obligația de a achita cu titlu de clauză penală, o sumă reprezentând abonamentul aferent perioadei nefacturate”, au precizat cei de la RCS-RDS, prin consilierul Daniel Mihăilă. Pe parcursul litigiului, oficialii de la firma de telefonie mobilă au uitat însă să depună niște precizări banale referitoare la adresa de domiciliu al lui Sorin Iacoban, astfel încât magistrații au suspendat judecata și au stabilit un termen de verificare a dosarului tocmai la data de 29 iulie 2018.

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here