Danut Prisecariu pierde trei apartamente in Copou. Milionarul este executat silit

Marirea si decaderea unui milionar. Omul de afaceri, Danut Prisecariu, unul dintre afaceristii ieseni de top de dupa Revolutie, cel care a fost ani de zile proprietarul unei averi impresionante de zeci de milioane de euro, si un jucator important pe piata media locala, ramane fara trei dintre apartamentele situate in Sararie. Dupa ce a pierdut proprietati vestite cum ar fi Hotelul Traian si Astoria, Hala Centrala ori postul local de televiziune Tele M, Prisecariu este obligat acum sa renunte definitiv la trei apartamente, de 4, 3 si 2 camere, toate trei situate in acelasi bloc, pe str. Sararie 187 A. Potrivit unor publicatii de vanzare aflate pe masa executorului judecatoresc Mihai Florea, omul de afaceri este executat silit, alaturi de sotia sa, Mihaela Prisecariu, ultima in calitate de mandatar, pe motiv ca nu si-ar fi achitat la timp si in totalitate un credit contractat la Garanti Bank, in valoare de 953.730,16 euro, cu tot cu dobanzile si penalitatile aferente. In cele trei documente de executare, domiciliul lui Danut Prisecariu apare stipulat clar ca fiind in Canada, iar ca mandatar este mentionata doar sotia sa. Acest lucru ne duce cu gandul la faptul ca milionarul, ori este plecat din tara, ori si-a lasat nevasta, pe Mihaela Prisecariu, singura in vizorul portareilor si prada in miinile sacalilor imobiliari.

Mihaela Prisecariu, singura in calea sacalilor imobiliari?

Pentru ca reprezentantii Garanti Bank sa-si recupereze imprumutul de un milion de euro oferit anterior familiei Prisecariu, le-au scos la vanzare acestora, un numar de trei apartamente, toate situate la aceeasi adresa, intr-un bloc din Sararie. Astfel, primul pe lista este un apartament 4 camere si dependinte, suprafata utila totala a locuintei fiind de 208,41 mp. Licitatia va avea loc la sediul executorului judecatoresc Florea, la data de 27 martie 2018, pretul de pornire fiind stabilit la suma de 1.179.954 lei. Urmeaza in ordine, vanzarea la licitatie publica a unui apartament de 3 camere plus dependinte, cu suprafata utila totala de 124,31 mp, situat tot in Sararie, la 187 A. Locuinta poate fi achizitionata de doritori contra sumei de 706.000 lei. Ultima dintre proprietatile lui Danut Prisecariu si a sotiei sale, care a fost scoase la mezat in cadrul aceleiasi licitatii publice, este un apartament de 2 camere, cu o suprafata utila de cca 67,84 mp, situat la etajul 4, in acelasi bloc. In cazul de fata, pretul de incepere a licitatiei a fost stabilit la suma de 382.863 lei. Evaluarile celor trei locuinte ce apartin lui Prisecariu si sotiei sale au fost facute de catre expertul tehnic judiciar Liliean Lazar, in baza unui raport de expertiza.

Pretul locuintelor scade dramatic la o noua licitatie 

Termenul-limita pentru depunerea ofertei de cumparare insotite de dovada consemnarii este ziua premergatoare licitatiei, cu exceptia ofertelor de cumparare cel putin egale cu pretul de incepere a licitatiei, care pot fi depuse inclusiv in ziua licitatiei. Creditorii urmaritori sau intervenienti nu au obligatia de a depune garantia de participare la licitatie. Printre acestia se numara Volksbank, prin intermediul BEJ Dragos Iovu si Ciprian Ioan Sirbu, Credit Plus si OTP Bank, reprezentati de acelasi BEJ Mihai Florea. Potrivit legii, toti cei care pretind vreun drept asupra imobilului, sunt somati sa il anunte executorului judecatoresc, inainte de data stabilita pentru vinzarea imobilului. Mai mult, creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vinzare la o valoare mai mica de 75% din pretul de pornire a primei licitatii. Pretul de pornire a licitatiei este pretul oferit, daca acesta este mai mare decat cel la care s-a facut evaluarea, iar in lipsa unei asemenea oferte, licitatia va porni de la pretul de evaluare, potrivit prevederilor legale din Codul de procedura civila.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here