Dan Doboș la un pas să fie dat afară de la Biblioteca „Gh. Asachi“

• nominalizarea lui Dan Doboș pentru încă un mandat managerial, refuzată de consilierii județeni • în stare de șoc, Doboș își pedepsește partidul care i-a dat o pâine • „Dl Doboș trebuie să înțeleagă că formula „noi, Partidul” nu mai este suficientă”

La finele săptămânii trecute, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, a fost propusă nominalizarea pentru un nou mandat managerial al directorului Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Dan Doboș. Ceea ce părea o formalitate pentru fostul director de campanie al lui Gheorghe Nichita s-a dovedit a fi, în cele din urmă, un avertisment foarte dur din partea consilierilor județeni. Astfel, proiectul de hotărâre a fost respins, situația lui Doboș rămânând a fi discutată la una dintre viitoarele ședințe ordinare.

Surpriza neplăcută pentru Dan Doboș vine din faptul că inclusiv consilierii PSD au votat negativ această nominalizare, pe fondul unor acuze deosebit de grave ce planează asupra conducerii de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași. Astfel, recent, la Consiliul Județean au fost depuse o serie de plângeri împotriva unor presupuse abuzuri. „Dl Doboș trebuie să înțeleagă că apartenența sa la PSD nu-i rezolvă automat problemele în raport cu instituția pe care încă o conduce și cu angajații de acolo. Probabil dumnealui a rămas blocat într-un alt timp, când formula „noi, Partidul” era suficientă”, au precizat pentru 7 est surse din PSD Iași.

Șocat de cele întâmplate, la scurt timp după terminarea ședinței, membrul PSD Dan Doboș a informat partidul că nu se va mai ocupa de site-ul PSD Iași, el fiind unul dintre cei care asigura contentul acestui canal de comunicare.

„Probabil decizia finală va fi în mâna președintelui Maricel Popa, cel care va fi pus în postura de a-și asuma un nou mandat al celui mai nociv director pe care l-a avut vreodată Biblioteca ieșeană. Așa cum a avut inteligența de a asigura Muzeului Literaturii un manager de excepție precum Lucian Dan Teodorovici, sperăm să aibă luciditatea de a ne ajuta să fim ceea ce ar trebui să fim: o instituție culturală europeană”, susțin angajați ai Bibliotecii „Gh. Asachi” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here