Cutremur foarte puternic în China: sunt sute de morți și răniți

Un cutremur devastator cu o magnitudine de 6,2 grade a lovit nord-vestul Chinei în noaptea de luni spre marți, declanșând o tragedie umanitară cu cel puțin 118 persoane confirmate decedate și sute de răniți, conform informațiilor furnizate de presa de stat chineză și citate de Reuters, conform Mediafax.

Evenimentul seismic a avut loc la ora locală 23.59 de luni, la o adâncime de 10 km, în provincia Gansu, conform datelor oferite de China Earthquake Networks Center (CENC).

În provincia Gansu, epicentrul tragediei, autoritățile provinciale au raportat 105 de persoane decedate și 397 de răniți, dintre care 16 se află în stare critică, potrivit unei conferințe de presă. Bilanțul victimelor continuă să crească în provincia Qinghai, ajungând la cel puțin 13 morți și 182 de răniți, conform informațiilor furnizate de presa de stat.

Eforturi masive de salvare au fost declanșate, cu aproximativ 2.200 de salvatori de la departamentul provincial de pompieri, 900 de la brigada forestieră și 260 de specialiști în operațiuni de urgență trimiși în zona dezastrului, potrivit rapoartelor furnizate de Xinhua. Armata și poliția au fost, de asemenea, mobilizate pentru a contribui la operațiunile de salvare.

Ministerul chinez pentru gestionarea situațiilor de urgență a ridicat la al doilea cel mai înalt nivel răspunsul de urgență în caz de cutremur, subliniind amploarea crizei. Cu toate acestea, operațiunile de salvare se confruntă cu provocări semnificative, deoarece temperaturile scăzute sub zero grade pot complica eforturile echipei de intervenție.

În prezent, 20 de persoane sunt date dispărute în urma cutremurului, intensificând îngrijorările cu privire la numărul total de victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here