Cum se schimbă fața Copoului: cartier ridicat de la zero de trei investitori. Grădinițe, supermarket, restaurante, clinici medicale și cel mai mare parc rezidențial

Pe o piață în care apetitul pentru achiziția de apartamente este în creștere în  ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari din Iași se orientează din ce în ce mai des către construcția de proiecte care îmbracă forma complexurilor rezidențiale. În ultimii ani, una din zonele aflate pe radarul investitorilor din imobiliare a fost și este Copou-Sărărie-Aleea Sadoveanu din mai multe motive: potențialul de dezvoltare atât pe verticală cât și pe orizontală datorită suprafețelor mari de teren disponibile,  o zonă liniștită, deconectată de la forfota orașului, dar în același timp foarte aproape de principalele artere ale Iașului.

Antreprenori români, cât și străini, au demarat aici proiecte imobiliare de anvergură care au determinat dezvoltarea zonei și au atras ca un magnet toate facilitățile de care locuitorii Copoului au nevoie. Pe lângă locuințele individuale sau colective construite, au început să se dezvolte serviciile adiacente: restaurante, zone comerciale, hoteluri, supermarket-uri, servicii sociale și medicale. Dezvoltatorii au prevăzut în cadrul proiectelor spații pentru grădinițe, săli de fitness, spa și întreținere corporală, cabinete medicale, alei comerciale și multe alte facilități pentru confortul clienților. Zona este în plină schimbare și tinde să devină un cartier independent, all-inclusive, care deține toate facilitățile necesare. Plecând de la complexul Exclusive Residence din Sărărie și până la Copou Garden Residence, Royal Town sau Inamstro – Sadoveanu, toți dezvoltatorii s-au întrecut în a oferi clienților apartamente cu finisaje de înaltă calitate și cât mai multe facilități în proximitatea locuinței. Concurența a crescut atât calitatea produsului finit, cât și diversitatea opțiunilor, păstrând în același timp prețuri atractive în beneficiul cumpărătorilor.

Modernizarea drumurilor și rețelelor de utilități

Construcția acestor complexuri rezidențiale aduc în același timp o serie de beneficii și pentru ceilalți locuitori ai zonei. Pe lângă accesul la zonele de servicii comerciale, zona Sadoveanu începe să fie echipată edilitar corespunzător unui cartier de oraș. Dacă până acum câțiva ani doar Aleea Sadoveanu era asfaltată, în prezent mai multe străzi adiacente au fost asfaltate de dezvoltatori sau de Primăria Iași pentru facilitarea accesului locuitorilor către oraș. Totodată, există planuri de dezvoltare în continuare a rețelei de drumuri așa încât să existe mai multe opțiuni de acces către diferite zone din Iași. Pe de altă parte, dezvoltarea zonei a atras de la sine modernizarea rețelelor de utilități ale zonei, iar locuitorii din zonele adiacente Aleii Sadoveanu vor putea să beneficieze de condiții normale de trai. Rețelele de gaz, electricitate, apă și canalizare au fost modernizate și extinse atât pe banii investitorilor cât și a furnizorilor de utilități datorită dezvoltării zonei.

”Rețeaua de apă-canal era făcută fără autorizație și era mult subdimensionată. Locuitorii din zonă au avut probleme din această cauză, iar Apavital a refuzat să preia rețeaua. Am refăcut toată infrastructura de apă-canal conform proiectului autorizat de Apavital așa încât să fie la standardele corecte. Toți locuitorii din zonă se vor putea branșa la noua rețea fără niciun cost. A fost modernizată și rețeaua de alimentare cu energie electrică așa încât să nu mai existe întreruperi sau căderi de tensiune cum era până acum câțiva ani. Așa cum am promis am asfaltat și căile de acces. Sunt ani de zile de când locuitorii din zonă așteptau rezolvarea acestor probleme și iată că toate intră pe făgașul normal.”, spune omul de afaceri Daniel Niculiță, dezvoltatorul ansamblului Copou Garden Residence.

Cea mai mare grădină privată din Iași

Locuitorii din Sadoveanu vor mai beneficia de încă o facilitate importantă. Ansamblul Copou Garden Residence va dispune de cel mai mare parc verde rezidențial din Iași, proiectat ca o oază de relaxare și de bucurie pentru cei mari și cei mici deopotrivă. Grădina de 20.000 mp va fi unică în Iași și va impresiona prin diversitatea de vegetație și prin amenajarea peisagistică realizată de profesioniști renumiți din Italia care au dezvoltat un design ce combină stilul urban cu cel natural. Așa a apărut un tip de mediu complet nou, ecologic și natural, precum și activ social. Pe lângă varietatea de arbori și arbuști ornamentali, spațiul verde din Copou Garden Residence va include alei de promenadă, zone de relaxare, terenuri de tenis, zone pentru alergat, parcuri de joacă pentru copii sau patinoar în sezonul rece.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here