Cum scapă imobiliarul Cheșcu după ce a construit ilegal. Procesul-verbal de amendă a fost întocmit greșit

Firma Flux SRL construiește o spălătorie auto lângă Green Park, dar autorizația de construire a fost eliberată pentru „amplasare module tip container mobil, showroom” @ Poliția Locală a amendat firma lui Cheșcu cu 5.000 de lei, dar procesul verbal conține nenumărate vicii, care au fost speculate într-o plângerea adresată Judecătoriei Iași @ Agenții de la Locală au greșit până și datele cu privire la sediul societății amendate @ Firma lui Cheșcu este recidivistă în privința construcțiilor ilegale

Firma Flux SRL, patronată de omul de afaceri Gheorghe Cheșcu, construiește ilegal o spălătorie auto în Tătărași, în proximitatea cartierului Green Park. În luna august a anului 2020, societatea comercială a obținut de la Primăria Iași o autorizație de construire pentru „amplasare module tip container mobil, showroom, pe teren proprietate”. În documentul eliberat de municipalitate se mai arată că: „constructia este provizorie si se va demola la somatia Municipiului Iasi, fara pretentii la despagubiri, atunci cand cerintele urbanistice o vor impune”.

Cu toate acestea, pe terenul de 300 mp, amplasat la intersecția dintre Șoseaua Ciric și strada Aurel Vlaicu, Flux SRL construiește o spălătorie auto cu patru boxe. Lucrarea a necesitat turnarea unor structuri de beton armat, care contravin autorizației de construire. Fapta a fost constată pe 7 mai 2021 de către Cristian Șcrab, agent al Poliției Locale de la serviciul Control Urbanism, care a constat că „Contravenienta Flux SRL , prin administrator domnul Cheșcu Tudor, a efectuat lucrări de construire în municipiul Iași, str. Vasile Lupu, nr. 135 (intersecție Șoseaua Ciric cu strada Aurel Vlaicu), prin nerespectarea autorizației de construire, respectiv patru structuri de beton armat tip pahar, formă dreptunghiulară cu dimensiunea de 4mX2mX2m”.

Pentru nerespectarea autorizației de construire a acesta a întocmit un proces-verbal de sancționare, amendând firma Flux SRL cu suma de 5.000 lei.

Procesul-verbal a fost întocmit greșit. Cheșcu scapă basma curată

După aproximativ trei săptămâni de la emiterea documentului de sancționare, avocatul firmei Flux SRL a înaintat Judecătoriei Iași o plângerea împotriva procesului-verbal, în care sunt speculate mai multe vicii strecurate de către agentul Poliției Locale.

Astfel, în plângerea înaintată instanței, societatea comercială invocă nulitatea absolută a procesului-verbal, arătând că din acesta lipsește mențiunea cu privire la fapta săvârșită, data la care a fost săvârșită fapta și faptul că sediul firmei a fost completat în mod eronat.

„Se reține prin actul contestat că data constatării este 07.05.2021, iar controlul a fost realizat în data de 07.05.2021. Vă rugăm să aveți în vedere că și din acest punct de vedere, procesul-verbal de contravenție este lovit de nulitate absolută, întrucât nu se poate reține că subscrisa ar fi săvârșit presupusa contravenție într-o singură zi, iar acea zi ar fi chiar ziua controlului. (…)

Sediul social al Flux SRL este în Iași, strada Vasile Lupu, nr. 117, etaj 2, județul Iași. Din procesul verbal lipsește mențiunea cu privire la „etajul 2”, astfel încât considerăm că nu sunt respectate rigorile art. 17 din OG 2/2001 nici din această perspectivă.”, se arată în plângerea depusă la Judecătorie.

Isprăvile lui Cheșcu: etaje și apartamente construite ilegal

Cheșcu nu se află la prima abatere în privința nerespectării regulilor urbanistice. Anterior, acesta a construit blocuri și spații comerciale fără să respecte autorizațiile de construire, toate aceste abateri traducându-se în venituri de sute de mii de euro pentru firmele milionarului ieșean.

În ianuarie 2021, 7IAȘI scria că fără autorizații și în lipsa oricărui aviz, omul de afaceri Gheorghe Cheșcu a unit un spațiu comercial de pe strada Vasile Lupu cu un apartament de la parterul blocului, edificând astfel imens magazin cu birouri și spații de depozitare. Patronul Flux s-a făcut stăpân peste aleile și spațiul verde din jurul blocului.

Tot pe strada Vasile Lupu, același Gheorghe Cheșcu a construit alte trei blocuri fără respectarea autorizației. Două blocuri de lângă fosta Piață Doi Băieți au fost unite după aceeași rețetă după ce au fost realizate mai multe supraetajări. În plus Primăria Iași a recepționat lucrările de construire deși investitorul construise mai multe apartamente decât în autorizația de construire.

Anterior pe strada Vasile Lupu 95, omul de afaceri din Iași a ridicat un bloc cu șase etaje, deși primise autorizație pentru construirea unui imobil cu parter și un singur etaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here