Cum să-ţi baţi corect nevasta?

Televiziunea musulmană a iscat din nou discuţii aprinse în comunitate, după ce postul TV Al-Nas a reluat o problemă mai veche a comunităţii musulmane, şi anume pedepsirea nevestei cu bătaia.

Evident, bărbaţii n-au nicio problemă cu această practică, pentru că aşa a lăsat scris Profetul. Nici femeile nu se opun prea tare, urmând cu stricteţe aceleaşi reguli. Moderatorul emisiunii a reluat fragmentul video din 2010, intrebându-şi invitatul dacă s-a schimbat ceva în pedeapsa aplicată nevestelor. Raspunsul a fost simplu: Nu.

În continuare, clericul Sa’d Arafat dezvăluie cum îşi bat musulmanii nevestele.

Vă vine să credeţi, spune moderatorul, femeile europene caută în bărbaţii lor elementul protectiv, care să le apere.

Da, spune clericul, nu contează, ce trebuie să ştiţi este că Allah a binecuvantat femeile cu bătaia.

Cu bătaia? Le-a onorat cu bătaia? Cum e posibil asa ceva, intreaba moderatorul.

Da, zice clericul, profetul Muhammad a spus „bate-o, dar nu-i lasa semne si n-o face urata”. Iata cum o onoreaza, spune profetul. De exemplu, daca o bati, nu-i da in fata, o strici. Daca o bati, n-o injura. O bati s-o disciplinezi, nu s-o faci de rusine. N-ai voie s-o ranesti, sa-i rupi oasele, sa-i scoti dintii sau sa-i ranesti ochii. Exista o eticheta in a-ti bate nevasta. N-o poti face, asa, oricum. Un barbat niciodata sa nu-si ridice mana sus cand isi bate nevasta, intotdeauna de la piept. Mai mult pe jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here