Cum funcționează noul medicament care poate bloca intrarea coronavirusului în organism. Ar putea înlocui vaccinurile și anticorpii monoclonali

Cercetătorii italieni au anunțat că au descoperit medicamentul care ar putea bloca intrarea coronavirusului în organism.

Prin stimularea celulelor umane și mascarea receptorului ACE2, „poarta” de intrare a coronavirusului poate fi închisă, arată cercetările.

Primele medicamente ar putea fi gata peste aproximativ doi ani, scrie La Stampa, potrivit Rador.

Publicată în revista „Pharmacological Research”, descoperirea este rezultatul colaborării dintre Institutul Italian de Tehnologie (IIT), Scuola Superiore Sant’Anna și Universitatea din Milano.

Obiectivul este de a perfecționa tehnica, pentru a obține o nouă generație de medicamente anti-Covid, diferite de vaccinuri și de anticorpii monoclonali.

„În mai puțin de un an, prin impulsul emoțional pe care pandemia l-a generat și în noi cercetătorii, printre milioanele de miliarde de posibili candidați am identificat doi aptameri, adică două filamente de ADN, capabile să blocheze infecția: adevărate „măști” pentru celulele atacate de virus”, a declarat unul dintre cercetători.

„Pentru a le face să devină un medicament, va trebui să facem aceste macromolecule să devină stabile, astfel încât să poată fi distribuite în țesuturile țintă și să demonstrăm siguranța tratamentului”, a concluzionat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here