Cum ajung armele fabricate la Cugir în posesia traficanților de droguri din America Latină

Fabricile de armament din Cugir au de peste 20 de ani contracte de furnizare arme în SUA. Aceste contracte, reînnoite în fiecare an, asigură în mare parte supraviețuirea economică a uzinelor din județul Alba și ”dau” de lucru câtorva mii de oameni.

Americanii sunt încântați, în special, de arma semiautomată realizată pe tiparul AK-47 (AKM), care este modificată în fabrica de la Cugir pentru a fi utilizată la vânătoare. În decursul anilor, arma a ajuns și în posesia unor grupări criminale din America Latină, în special la traficanți de droguri din Mexic, Costa Rica sau Columbia. Traseul armei semi-automate este relativ simplu. Este cumpărată din magazinele americane după care este trecută ilegal granița în Mexic, unde este vândută grupărilor criminale.

Fabrica de Arme din Cugir exportă armele companiei americane Century International Arms cu sediul în Georgia. În SUA i se adaugă câteva componente produse pe piaţa americană astfel încât devine o veritabilă armă de luptă. Ultimul contract a fost semnat în luna mai 2021 și are o valoare de 16 milioane de dolari pentru o perioadă de 1 an de zile. În total ar fi vorba despre circa 30.000 de pistoale mitralieră.

arma, cugir, sua, droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here