Cu cîțul la rifăiala moțiunii

despre reglările de conturi babane dintre mahalagii penali ” de bine „

Fără nici o legătură cu păruiala din coaliție, desigur, gazeta-mamă a tabloidismului post-decembrist de joasă extracție, cu bulină roșie și dîre maronii de neo-securism, a publicat  o dezvăluire anunțată cu mare tam-tam : celebroasa ” jurnalistă ” numită Rifai Denise e în mega-relații amicale cu ” premierul ”  Cîțu Florin Vasile . Ba chiar și cu ” ofițerii ” SPP din escorta bețivanului penal și idiot, care încă mai conduce ficțiunea poreclită ” Guvernul Romîniei „.

Pauză de căscat gura ( ca la urs de circ politic și maidaneză de ecran ).

Dacă lăsăm deoparte masele largi, tabloidare, pentru un om cu oarece minte nu e nici o mirare că rifaiul penibilo-liberal, care vrea să stea în scaunul Brătienilor, e în mari tandrețuri publice cu cîța jenantă de televiziune. Vorba ‘ceea – sacul și petica, turcul și pistolul, un bou și-o belea. Etc. ” Belea ” e substantiv aici, ca să n-avem vorbe, deși în cazul ăsta s-ar potrivi fără probleme și ca verb.

Contează mai puțin ce resorturi subterane au făcut ca gazeta ex-eleno-udristă, cu șef penal, să publice tocmai acum o informație despre care chiar redacția în cauză spune, explicit, că o avea mai demult. Ale secureții valuri …  Principalul e că prostimea și naivimea liberaloidă au încă un motiv să priceapă cîte parale face reziduul politic și guvernamental numit Cîțu Florin Vasile.

La fel cum, odată cu noul scandal de mahala din coaliția guvernamentală, și turma compusă din prostălanii & naivanii electoratului USR-PLUS are o nouă ocazie să înțeleagă ceea ce era demult de înțeles : că haita condusă de duetul Barna-Cioloș e doar o nouă formă de agregare a neo-securismului  ” de subțire ” , cu ambalaj progresist și conținut ne-halist. Și cu franjurii tradiționali ai unui procent de minoritari naivi, folosiți ca acoperire pentru stomacurile mînjite care fac jocurile.

Păi, stimați tovarăși & pr’eteni useristo-plusiști, era cumva pseudo-premierul Cîțu, acum o zi-două, altceva decît un bețivan penal, un țepar de bănci și un idiot guvernamental jegos, așa cum îl descrie moțiunea depusă azi-noapte de USR-PLUS ? Aaaa …? Nu voi ați zis, astă iarnă, că Orban nu-i bun de premier și că îl vreți pe Cîțu ca șef al guvernului ?

Ca să scurtăm tomografia : cît timp le-a convenit ori n-au avut ce face, useristo-plusiștii au tăcut ca porcu-n popușoi, vizavi de jegul, gros de două degete, de pe obrazul ” premierului ” rifăist Cîțu. Cazul cu remanierea lui Vlad-Voiculescu-ministrul-minune e exemplul clasic. Cum a apărut oportunitatea de șantaj a alegerilor interne din PNL, USR-PLUS  a răspuns cu aceeași monedă la șantajul idiotului politico-guvernamental care conduce executivul. Restul sînt vrăjeli pentru proști și naivi.

La începutul anilor ’90, pe vremea semi-dinozaurului prezidențial Ion Iliescu, era la modă expresia ” oameni de bine „. Adică urmașii tovarășilor comuniști abia alungați de la putere în decembrie’ 89 – oleacă mai spălăței, dar cam cu aceleași apucături, în ciuda costumelor ceva mai puțin scorțoase. Cam așa e și cu alde PNL – USR-PLUS : cică ei nu-s ca ” ciuma roșie ” de la PSD, dar nu se comportă prea diferit de partidul bătrînului Ion Iliescu. Ei sînt penalii și jegoșii  ” de bine „. Ăia buni, bio, de grădină, nu ca nasoii de la ” ciuma roșie ” , desigur.

Răfuiala rifăistă dintre cele două găști de șobolani prădători și penali de la guvernare ar trebui, teoretic, să trezească din somnul rațiunii electoratul care a crezut că rahatul liberalo-useristo-plusist e mai comestibil decît cel pesedist. Dar nu sînt mari șanse ca această trezire să se întîmple. Cei care conduc jocul au avut grijă ca alienarea / degenerarea psihologico-morală să devină ultra-majoritară. Trăim într-o distopie mascată, de tip ” 1984 ” , și deja în mintea turmei s-a inoculat noul adevăr : există un rahat rău, toxic, și unul bun, comestibil, terapeutic și salvator.

Lăsați televizoarele și smartfonurile deschise, urmează comunicate importante și mîntuitoare !

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here