Cristian Preda, suspendat pentru 6 luni din PDL

Conducerea PDL a discutat, astăzi, despre viitorul în formaţiune al celor care critică deciziile partidului, cei vizaţi fiind Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, rămânând de văzut dacă se va lua sau nu o decizie în cazul acestora. BPN al PDL a decis să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe Cristian Preda.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a confirmat, astăzi, suspendarea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, pentru şase luni, anunţă Mediafax.

Blaga a precizat că decizia BPN a fost luată cu patru abţineri, „din care trei doreau excluderea” lui Preda din PDL.

Anterior, surse din PDL precizau pentru sursa citată că BPN a decis, luni, să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Conform surselor citate, în şedinţa BPN a existat şi o propunere de excludere din partid a lui Preda, însă aceasta nu a trecut.

Cristian Preda a ieşit înainte de vot din şedinţă, declarând că a uzat de dreptul său la apărare prevăzut în Statut, a ascultat criticile care i s-au adus şi a încercat să răspundă la ele.

„Am spus că nu îmi voi pleca în niciun fel capul”, a menţionat Preda.

El le-a spus membrilor BPN că există în continuare o reţinere faţă de asumarea calităţii de membru de partid care se supune orbeşte.

Preda a relatat că foarte mulţi i-au adus critici, iar el i-a spus preşedintelui partidului, Vasile Blaga, că trebuie să respecte Statutul.

Cristian Preda a mai precizat că s-a discutat doar cazul său şi că nu i s-a cerut demisia, dar că a fost „ameninţat cu diverse forme fără să se precizeze ce se va întâmpla”, arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here