Costel Alexe: as la engleză în CV. În realitate, mai prost ca Dăncilă!

Costel Alexe a scris în CV că stăpânește limba engleză foarte bine, nivel C1 utilizator experimentat – în privința conversației și B1 utilizator independent – discurs oral @ La nivelul Uniunii Europene, C1 înseamnă „poate utiliza limba într-un mod eficient în viața academică”, iar B1 „Poate să producă un discurs simplu și coerent”

Deși a făcut praf limba engleză într-un discurs pe care l-a susținut anul trecut în cadrul unei conferințe pe probleme de mediu de la Madrid, Costel Alexe susține că stăpânește la un nivel destul de avansat limba lui Shakespeare.

Conform CV-ului acestuia, disponibil pe site-ul Camerei Deputaților, ministrul Mediului Costel Alexe și-a evaluat nivelul de cunoaștere a limbii engleze astfel: participare la conversație C1 – utilizator experimentat, discurs oral B1 – utilizator independent.

 

Autoevaluarea a fost făcută raportat la Cadrul Comun European de Referință pentru Limbi Străine.

Ce însemană C1: „poate utiliza limba într-un mod eficient în viața academică”

Iată cum este definit nivelul de cunoaștere C1, pe care Costel Alexe susține că l-a atins în privința conversației în limba engleză: „C1 – Studentul poate înțelege o mare gamă de texte lungi și exigente, cât și să sesizeze semnificații implicite. El poate să se exprime spontan și cursiv, aproape fără să pară că-și caută cuvintele. Poate utiliza limba într-un mod eficient și suplu în viața socială, profesională sau academică. Poate să se exprime asupra unor subiecte complexe, într-un mod clar și bine structurat, și să-și manifeste controlul uneltelor de organizare, de articulare și de coeziune a discursului.

B1: „Poate să producă un discurs simplu și coerent”

Raportat la aceeași clasificare reglementată prin Cadrul Comun European de Referință pentru Limbi Străine la nivelul Uniunii Europene, nivelul de cunoaștere B1, pe care de asemenea Costel Alexe susține că l-a atins în privința discursului oral este definit așa:

 

„Achiziția nivelului B1: Studentul poate înțelege punctele esențiale când este utilizată o limbă clară și standard și când este vorba de lucruri familiare în muncă, la școală, în timpul liber… Poate să se descurce în cea mai mare parte din situațiile întâlnite în călătorie în regiunea în care limba este vorbită. Poate să producă un discurs simplu și coerent pe subiecte familiare și în domenii de interes. Poate povesti un eveniment, o experiență sau un vis, să descrie o speranță sau un țel și să expună pe scurt motivele sau explicațiile pentru un proiect sau o idee”

Luni, o înregistrare a unui discurs susținut în limba engleză anul trecut de către Costel Alexe a devenit virală deoarece acesta a masacrat limba engleză, deși citea de pe o foaie.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here