Copii omorîți de telefoane roșii : metoda Belu, Dîngeanu, PNL & Co

despre crime indirecte, prin nesimțire porcească, pe banii proștilor plătitori de taxe și impozite 

 

Odioasa gazetă propagandist-putinistă ,, 7 Iași ,, ( copyright – primar-inculpat PNL Chirica Mihai ) a publicat recent o anchetă ( plătită evident de mafia columbiană ) din care aflăm că, în Romînia, porcia șefilor din instituțiile de stat atinge noi culmi, greu de imaginat : managera Spitalului de Copii ,, Sfînta Maria ,, din Iaşi, Alina Belu, și directoarea economică Natalia Dîngeanu nu mai pot respira și mișca dorsal fără cel mai scump model de telefon mobil, marca iPhone, plătit din banii publici.

Dar asta e doar introducerea. Telefoanele de mii de euro ( neapărat roșii ), cerute oficial, în numele spitalului, n-au fost cumpărate, ci închiriate, la un preț total mult mai mare decît dacă ar fi fost achiziționate definitiv, urmînd ca la încheierea perioadei de închiriere să fie înapoiate firmei care le livrase. Bugetul statului rămînînd astfel, cum s-ar zice, și bătut, și făcut, și cu banii luați.

Iar ca să fie mizeria porcească întreagă, cît casa, în perioada cînd cele două șefe așteptau cu sufletul la gură ( plus ce-o mai fi fost pe-acolo ) minunatele telefoane roșii ( asemeni unor celebre felinare ), în același spital de copii din Iaşi se mai întîmpla ceva : conducerea economică îi comunica unui medic că un copil grav bolnav nu poate primi tratament cu doza prescrisă de imunoglobulină, fiindcă ar costa prea mult. Deci conțopista economică îi recomanda medicului pediatru să-i dea copilului grav bolnav doar jumătate din doza necesară de medicament. Așa că medicul, ca să-i dea o șansă la viață sărmanului copil, a fost nevoit să ceară transferul micului pacient într-un spital mai puțin dotat, din alt județ, unde șefii n-au telefoane mega-scumpe din banii statului, dar au aprobat doza salvatoare de medicament.

Și asta nu e tot : cu doar un an în urmă, aceleași două pupeze-șefe de la același spital de copii fuseseră ( coincidență … ) tot fericitele beneficiare ale ultimului model de telefon mobil marca iPhone, tot pe banii statului. Și tot roșii, precum celebrele felinare. Doar că, după un an, a apărut un model nou, deci ălea de anu’ trecut au mucegăit și trebuiau cumpărate alte aifoane roșii, ultimul răcnet.

Se pare deci că, pe lîngă febra galbenă, tratată de medicii infecționiști, în cărțile de medicină ar trebui introdusă, la capitolele cu tulburări mentale, și iPhonita roșie iașiformă, varianta liberală. Fiindcă toate aceste mizerii incredibile au loc într-un spital aflat sub oblăduirea Consiliului Județean Iași, condus de celebrul lăberal penal Costel Alexe-Tablă, secondat de alți doi paraziți peneliști ai intestinelor statului – Marius Dangă și Sorin Afloarei.

Despre Marius Dangă, pupil al celebrului pușcăriaș liberal Relu Fenechiu, lumea ră din tîrg zice că ar trage talanga-danga prin curtea duamnei managerese , fapt care ar explica tupeul cu dungi prostiforme al celei care se prezintă cu formula ,, bioing. med. prp. drd. Alina Belu ,,. Dincolo de acest ,, lung prilej de vorbe și de ipoteze ,, , un lucru e clar : firma livrătoare de aifoane foarte scumpe și roșii a apărut în spitalul de copii din Iaşi odată cu jupînia liberală de la Consiliul Județean, supt iscusita managereală a duamnei ,, bioing. med. prp. drd. Alina Belu ,,. Și nu doar că a apărut, dar a și făcut bani frumoși, pe spinarea bugetului de stat și cu ajutor belo-liberal.

Iar ca să fie tălăngăneala completă, după ce scandalul a explodat în presa națională, fenechistul Dangă de la CJ a sărit rapid în apărarea duamnei managerese ,, bioing. med. prp. drd. Alina Belu ,, , emițînd public o salvă penibilă de minciuni, vizavi de ultimul lot de aifoane scumpe și roșii. Minciuni demontate simplu de ,, 7 Iași ,, , cu ajutorul documentelor oficiale prin care s-a făcut achiziția cu pricina.

Contează mai puțin cît adevăr e în zvonurile privind legătura planctonică dintre pupilul fenechist de la Consiliul Județean și duamna managereasă bioling. med. kkm. pzd. Altceva e mult mai grav : cînd banii statului se duc pe telefoane scumpe, copiii mor din lipsă de medicamente. Și nu doar copiii. Toți cei precum Belu, Dîngeanu, Alexe, Dangă ș.a.m.d., indiferent de culoarea lor politică, sînt complici la moartea sau la chinurile a mii de oameni, care au o singură vină : trăiesc în Romînia și nu pot să se vindece de această boală.

Cîndva, un străin celebru spunea că a fi romîn e o meserie. Acum a ajuns o boală. O boală națională, cu un spital ca un lagăr mental, unde cei mai mulți pacienți sînt complici cu virusul care îi omoară. Iar dacă pacienții ghinioniști nu ajung la cimitirul Belu ( fiindcă e scump și locurile sînt limitate ), se rezolvă cu de-alde managera Belu. Sau de-alde ex-managera Dorobăț by PSD, penala eroină a ministrului lăberal Tătaru. Ș.a.m.d.

,, La vita e bella ,, e titlul unui celebru film italian, al cărui regizor a vrut să ne spună că viața poate fi frumoasă chiar și la poarta iadului. Numai că, după ce afli ce se întîmplă dincolo de poarta unui spital care, pentru unii copii, e finalul ultimului lor drum, mă tem că un regizor romîn ar trebui să facă alt film – ,,  La vita e tembela ,,. Cu duamna manager Belu ca-consultantă de specialitate.

În rest e bine, a plouat, s-au făcut aifoanele roșii cît felinarele din Amsterdam. Fac și lumină, deci nu ne mai trebuie lumînări.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here