Consilierii USR PLUS îi cer primarului Chirica să îl DEMITĂ pe Arhitectul Șef

Consilierii USR PLUS îi cer primarului Chirica să îl DEMITĂ pe Arhitectul Șef și, în al doisprezecelea ceas, să pună interesele ieșenilor înaintea intereselor mafiei imobiliare.

“Trăim într-un urbanism captiv iar asta ne costă aerul pe care-l respirăm, sănătatea și chiar viața. Dezvoltarea urbanistică a orașului trebuie să pună pe primul loc sănătatea locuitorilor și a mediului înconjurător, nu buzunarele dezvoltatorilor imobiliari și nici a fripturiștilor din Primărie!

În urma presiunilor publice făcute de consilierii USR PLUS și de locatarii blocului A3 din Podul de Piatră, lucrările de amenajare a spațiului pe care urma a se construi un bloc de 12 niveluri au fost sistate. Blocul fusese aprobat spre construire pe un spațiu verde, la nici 10 metri de un bloc cu 4 etaje. Spațiul a fost deja îngrădit și vegetația a fost rasă. Copaci sănătoși au fost puși la pământ, deși Podul de Piatră este un mare pol de poluare în Iași.

La sesizarea locatarilor, Inspectoratul Județean în Construcții Iași a intervenit prompt în luna august, dând aviz negativ documentației urbanistice, înaintând către Instituția Prefectului solicitarea anulării autorizației de construire, împreună cu expunerea de motive. În urma presiunilor consilierilor USR PLUS și ale presei, Instituția Prefectului a trimis solicitarea de anulare a autorizației către Tribunalul Iași, în data de 23 octombrie. Momentan, lucrările sunt sistate.

Avem încredere că Justiția își va face treaba. Susținem dezvoltarea Iașului, cu respect pentru mediu și pentru oameni. Spunem NU haosului imobiliar, spunem NU blocurilor între blocuri și spunem NU sacrificării spațiului verde în cel mai poluat oraș din România!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here