Concedieri în masă la CFR. 2.500 de ANGAJAȚI VOR FI DAȚI AFARĂ

Concedieri la CFR. În perioada următoare vor fi daţi afară peste 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă şi peste 2000 de angajaţi de la CFR Călători şi CFR SA, anunţă REALITATEA TV.

 

Liderul sindical Ion Popescu a declarat la REALITATEA TV că nu s-a discutat până în acest moment despre un buget şi a confirmat ştirea că vor urma o serie de concedieri la CFR din toate sectoarele.

Măsura a fost luată în urma negocierilor dintre Grup Feroviar Român, controlată de Gruia Stoica, şi Ministerul Transporturilor. Nu în ultimul rând, normele de lucru ale salariaţilor rămaşi vor fi reduse cu 20 la sută. Implicit, cu acelaşi procent vor scădea şi salariile.

 

Surse sindicale au declarat pentru REALITATEA TV că la Ministerul Finanţelor se negociază acum noile contracte colective de muncă. Astfel au aflat sindicaliştii că 2.500 de angajaţi ai CFR Marfă vor fi daţi afară după preluarea companiei de către GFR. 

 

În total, peste 4.500 de angajaţi din căile ferate vor rămâne pe drumuri. Cât despre plata salariilor compensatorii se pare că negocierile nu au ajuns la nici un rezultat, Ministerul Finanţelor insistând pe un calcul ce are la bază un salariu minim de 600 de lei, nu de 750 cât este în prezent, arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here