Compania Blue Air amendată de OPC Iași pentru întârzierea avionului

Sancțiunea a fost aplicată deoarece o Blue Air a despăgubit mult prea târziu o clientă care a reclamat întârzierea cursei Munchen – Iași

Compania aeriană Blue Air a fost sancționată cu 3.000 lei de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și asta deoarece nu a despăgubit la timp o clientă care a reclamat întârzierea unei curse aeriene. Astfel, la data 12 februarie anul acesta, ieșeanca Lidia Amarani a reclamat la Protecția Consumatorului că nu a fost despăgubită de Blue Air pentru întârzierea înregistrată de zborul Munchen – Iași în data de 30 septembrie 2018. Zborul înregistrase o întârziere de trei ore și jumătate și astfel ieșeanca a invocat Regulamentul European nr.261/2004, care prevede despăgubirea de către companiile aeriene a pasagerilor afectați de întârzierea prelungită a zborurilor. Ieșeanca a solicitat despăgubiri de  250 euro și a efectuat  o cerere către Blue Air de acordare a unor despăgubiri. Compania a răspuns solicitându-i ieșencei să transmită un cont în care ar urma să primească banii. La data de 12 martie 2019, pasagera a trimis datele bancare, dar cu toate acestea tot nu a primit banii și din acest motiv în luna mai a depus o reclamație la Protecția Consumatorului. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au amendat Blue Air deoarece au plătit despăgubirea cu mare întârziere, adică după ce  ieșeanca a depus o nouă solicitare în acest sens. „Considerăm că este un comportament  incorect față de consumator  prin tergiversarea derulării transferului sumei de 250 euro în contul petentei, fiind necesară o nouă petiție în data  de 14.05.2019 pentru a efectua plata compensațiilor conform  regulamentului UE nr.261/2004”, au arătat comisari de la Protecția Consumatorului.

Blue Air a solicitat în justiție anularea sancțiunii solicitând judecătorilor ca în cazul în care se va  constatat că totuși au greșit să înlocuiască amenda cu avertisment.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here