Comisia Europeană cere României să respecte principiul accesului egal la apele UE – Stiri pe surse

Comisia Europeană (CE) a cerut României să respecte principiul accesului egal la apele UE și resursele Mării Negre, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Într-o opinie motivată trimisă miercuri României, Comisia Europeană consideră că țara noastră nu a reușit să acorde acces egal la apele și resursele Uniunii, în urma unor incidente implicând ambarcațiuni care navigau sub pavilion bulgăresc.

Accesul egal la apele și resursele Uniunii este un principiu fundamental al politicii comune în domeniul pescuitului (CFP). Ambarcațiunile de pescuit din UE trebuie să aibă acces egal la toate apele și resursele UE, conform reglementărilor. Statele membre trebuie să asigure că ambarcațiunile care navighează sub pavilionul altor state din UE pot avea acces liber la apele din jurisdicția lor, în scopul de a desfășura activități de pescuit.

De asemenea, statele membre trebuie să se asigure că acele ambarcațiuni sunt tratate într-un mod nediscriminatoriu de autoritățile naționale însărcinate cu controlul pescuitului, conform Agerpres. România are la dispoziție două luni pentru a informa CE de măsurile adoptate pentru remedierea situației, după care Executivul comunitar ar putea decide dacă va înainta cazul la Curtea Europeană de Justiție.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here