CJ Iași nu vrea ca ieșenii să plătească o “apă” mai scumpă. ApaVital nu renunță la cei 20 de bani

Un proiect de hotărâre privind modificarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare-epurare a stârnit discuții înverșunate miercuri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi. Proiectul viza majorarea tarifelor de apă şi canalizare-epurare cu 20 de bani, Apavital motivând că astfel poate acoperi investiţiile în infrastructura de apă din aria de operare.

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, nu s-a arătat încântat de această propunere, cerând explicații.

„Consilierii judeţeni PSD se vor abţine la vot dacă proiectul va fi supus acestui demers. Aş fi fost de acord dacă ApaVital ar fi folosit aceşti bani pentru noi investiţii ori dacă ar fi avut pierderi majore. Atunci s-ar fi justificat, dar la ora actuală sunt resurse pentru completarea infrastructurii de apă în localităţile ieşene”, a declarat Popa.

Furnizorul ApaVital pune majorarea pe seama investiţiilor din ultima perioadă, dar şi pe creditele bancare pe care trebuie să le acopere şi care afectează semnificativ bugetul societăţii. Mai mult, directorul ApaVital afirmă că solicitarea majorării tarifului la apă a aparținut, de fapt, primăriilor şi indiferent dacă CJ Iaşi va da un vot negativ, ceilalţi membri ai Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă şi Canal Iaşi (ARSACIS – n.r.) vor decide pentru majorarea tarifului, afectând inclusiv locuitorii municipiului Iaşi.

„Operatorul ApaVital a prezentat trei variante de majorare a tarifelor serviciilor. Acestea au fost analizate de membrii asociaţi, care au avut în vedere faptul că ApaVital a realizat investiţii în sistemele de apă peste nivelul mediu al operatorilor din România şi pentru a creşte nivelul investiţiilor în infrastructura de apă şi de canalizare din aria de operare a ApaVital, membrii ARSACIS şi-au exprimat acordul de principiu pentru majorarea tarifelor de apă şi de canalizare. Tarifele practicate în prezent nu au mai fost modificate din anul 2013”, a indicat directorul ApaVital, Ion Toma.

Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului la apă a fost amânat, pentru noi discuţii cu membrii ARSACIS. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here