Cîțu, adică sute de mii de prezervative romîneze

despre țapii ispășitori ascunși în oglinda murdară

 

Mdaaa, jenant parazit intestinal, Cîțu ăsta … A pățit ce merita, limbricu’ naibii. Un maidanez jerpelit, repetent și nesimțit, crescut în  beci de ,, băieții deștepți ,, , apoi luat din magazia cu anonimi și îmbrăcat rapid în costumul de prezervativ al nulii blegi pe nume Iohanis. Prezervativ de unică folosință și multiplă întrebuințare, aruncat la gunoi imediat ce nulii prezidențiale i s-a oferit de către ,, băieți ,, un alt prezervativ, de tablă kaki, cu model de pseudo-erou plagiator și prostovan – numitul Ciucă, general din bucă.

Huoo, Cîțu, deci. Ca și cum lungul șir de maimuțe lăberale, care ( mai ieri ) îl aclamau pe noul mesiuț penelist și îl stucheau pe vechiul prezervativ, Șică Orban, era altceva decît vechea cohortă de prezervative cu aromă brătieneză. Sau poate vi se pare cumva că Emil Boc și restul limbricilor respectabili din fruntea PNL sînt altceva decît niște prezervative galben-albastre, cu papion tricolor, care schimbă pendula adulată în funcție de Ordinul de Zi pe Unitate ?

La fel cum tot niște izotopi limbrico-prezervativici sînt și alde Ciolacu, Stănescu, Firea, Drulă, Barna, Ghinea, Cioloș, Hunor, Tomac, Diaconescu etc. Aceeași Mîrlie cu altă pălărie. Cu Ionanis drept balegă ciocolatie pe coliva fiartă în cazanele inteligentoase, cu epoleți patrioticoși.

Doar că-Cîțu, Iohanis și restul colivei romîneze din desert turcesc uman sînt, cum e și logic, doar efectul alienării endemice care face ca prea-veneratul grîu romînesc să fie, de fapt, mai mult neghină. Da, stimați tovarăși și pr’eteni daco-romani. Chiar dacă cea mai simplă soluție e stuchitul spre țapii ispășitori Cîțu, Iohanis etc, buba adevărată e la majoritatea care îi produce, pe bandă rulantă. La cumătrul tău de la primărie, la vărul de la poliție, la cumnatul de la finanțe, la amicul din SRI, la vecina de la prefectură ori la nașu’ din minister. Sau la tine, curatul care îi înjuri pe toți, că politica e o curvă, dar de fapt trăiești la braț cu curvăsăraia pe care o scuipi plin de sfîntă mînie cetățenială.

Da, știu, sînt plictisitor și enervant, am mai scris / zis asta de o grămadă de ori. Da’ ce să fac, dacă mă ia greața, cînd aud predicile pline de avînt, ieșite din gurile aurite ale sutelor de mii de profeți romînezi, îmbrăcați în capoate albe și îngerești.

Nu, nici finlandezii, bunăoară, nu sînt o rezervație de îngeri. Dar am bănuiala că nu amestecă-coliva din cacao mentală cu igiena alimentară. Adică, cum zice o vorbă veche, nu se ușurează acolo unde mănîncă. De aia cre’că și s-au bătut parte în parte cu rușii, în ultimul război mondial. Ăla în care noi am lăsat izmenele jos și i-am dat lui Stalin, fără un foc de armă, Basarabia, ținutul Herța și Nordul Moldovei. Sau Bucovinei, dacă sînteți fani Flutur.

Evident, Stalinul finlandejilor nu era așa rău ca Stalinul care ne-a ocupat și genocidat pe noi. Plus că Finlanda e un fel de cătun fino-ugric, care abia acuma intră în NATO, broo’, despre ce vorbim aici, frateee … ? Rușine, deci, Dinu Patriciu ! Jos Dragnea !  Putine, ești halit ! Decebal și cu Traian / Fac din pîrțuri uragan !

În rest e bine, a plouat, s-au făcut belciugele de pus în botul boilor cît cetatea de la Sarmisegetuza.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here