Circării chiriciste

Fiindcă napoleonul pitic din primărie comite permanent felurite fonfleuri, la foc automat, ajutat de turma lui de sfătuitori diştepţi, singura soluţie pentru înveşnicirea găinaţurilor primariale este un răboj separat, ca să înţeleagă ieşenii de mîine din ce bortă a venit lumina gri-maronie.

@ La şedinţa patriotică de unire verbală a Iaşului primărez cu Republica Moldova, s-a cîntat, după cele două imnuri naţionale, şi ” Treceţi, batalioane romîne, Carpaţii ! „. Ce ceaţă o fi fost în mintea topografică a geologului Chirica ? O fi crezut că dealul de la Corneşti, ăla cu tanc sovietic, e vîrful Moldoveanu ? Mahmur, o fi încurcat Carpaţii cu cîrnaţii ? Bine măcar că n-a pus placa cu ” Bălălău, băiatu’ mamii ” .

@ Precum ne-a informat fosta gazetă de perete a micro-titanului primăresc , ultima şedinţă a Consiliului Local n-a mai fost transmisă în direct pe internet, cum se întîmpla pînă acum. Fiindcă micul chiric napoleonic ştia că pot apărea probleme la vot, mai ales în chestiunea mătrăşirii cumătrului său Harabagiu din funcţiile de viceprimar şi consilier local. Aşa că, decît să vadă lumea cum s-a rupt lanţul de iubire, a preferat să tragă perdelele. Ca şi cum ieşenii nu s-ar fi prins de textul unei viitoare scandări din faţa Palatului Roznovanu : în primărie / miroase-a puşcărie.

@ La final de rubricuţă, doar o vorbă să-i mai spun : Veolia. Sau Dalkia. Da, firma aia de manglit bani mulţi pentru căldură cam puţină. Da, ştiu că nu-i creştineşte să aduci vorba de DNA / pîrnaie, taman în Săptămîna Mare. Da’ io-s ateu. Şi s-ar putea ca să fie şi nişte procurori care nu cred în imaculata percepţie.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here