Cinci ieșeni mușcați de câini în doar 12 ore!

Cinci oameni din judeţ au fost muşcaţi de câini în mai puţin de 12 ore. Echipajele medicale de intervenţie de la SMURD şi SAJ Iaşi au transportat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, de marţi seara până miercuri la prânz, cinci pacienţi cu plăgi muşcate.

„În ultima gardă, în UPU au fost aduşi cinci pacienţi cu plăgi muşcate de câine. Trei victime erau din medicul rural, iar alte două din Iaşi. Medicii de gardă le-au curăţat plăgile, le-au administrat vaccinul ATPA şi apoi i-au îndrumat către Spitalul de Boli Infecţioase pentru tratamentul specific“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit medi­cilor, cele cinci victime prezentau plăgi muşcate la nivelul picioa­relor, şi chiar la nivelul feţei. În starea cea mai gravă a fost adusă la spital o femeie de 89 de ani, din Horleşti, care prezenta o plagă muşcată de gamba stângă cu pierdere de substanţă. Pacienta a fost îngrijită în UPU şi internată în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Potrivit datelor înregistrate la centrul antirabic de la Spitalul de Boli Infecţioase, numărul persoanelor muşcate de animale în intervalul 2011-2015 este în descreştere. Totuşi, în 2016 s-au înregistrat mai multe cazuri faţă de anul anterior, ceea ce ar trebuie să constituie un semnal de alarmă pentru autorităţi. Infecţioniştii arată că majoritatea cazurilor sunt pacienţi muşcaţi de câini, 75% dintre aceştia provenind din mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here