Cifrele vorbește, însă foarte încet

Dacă în capitală lumea merge la scăldat, cei din provincie fac joc de glezne ca să prindă un loc în față pe când o să vină toamna și se fac cărțile pentru la anu. Excepție nu face nici cei de la partidul cu săgeată, șăful filialei bahluiene fiind de-o bucată de vreme într-o agitație continuă, de parcă ar veni soacra de la țară.

Acuma noi știm că s-o dus la vodă să-i arate cât de bimbaș este, plus de încă ce-i în stare, că are cadre de talia junelui baron și edil din Roznovanu, care abia așteaptă să se aburce-n barca lui Orban. Numai că cei de la capitală i-o zis: adu sondajul, să vedem ce zice urbea. Și nea omu’ s-o conformat, făcând o comandă gheboasă de sondaj de opinie, ca să vază cum stă. O ia pe calea CJ-ului, ori se aruncă la primărie?

Toate bune și frumoase, numai că cifrele lui sondaju arătau într-un fel deloc de arătat cuiva de la centru, așa că s-ar fi încercat niște ajustări din condei. Și junele nostru baronete s-o trezit cu vreo 48 de proțente, iar dom Costel un pic mai jos, să nu bată la ochi și să-i sară țandăra lui dom Bodea.

Și ca să fie treaba cât mai roză, la rezultatele de largă anvergură electorală s-a adăugat și-o listă de zece primăreți gata să lase partidoiul pentru liniștea liberală și un buluc de cai verzi pe pereți, bașca niște piei de urs carpatin, dar mai de podiș. Acuma s-o vedea dacă prinde. Un partid cu doi lideri plini de case … nu știm dacă-i tocmai electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here