Chrica îl numește city manager pe cumătrul de la PSD. La Primăria Timișoara, concurs public cu 160 de CV-uri

Primarul Mihai Chirica a amânat numirea cumătrului Gabriel Harabagiu pe funcția de administrator public/city manager @ Dispoziția de numire a fost întocmită încă de luna trecută, dar primarul PNL a amânat semnarea documentului pentru zilele de după alegeri, deoarece cumătrul său este membru PSD @ Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a lansat un concurs național pentru ocuparea funcției de city manager, pentru acest post fiind depuse deja peste 160 de CV-uri @ La Iași, Harabagiu, care pentru moment este un simplu șef serviciu, folosește șoferul Primăriei pentru a-i aduce copilul de la școală @ Vinerea trecută, ministrul Educației din Estonia a demisionat după ce presa locală a arătat că folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală @ La Primăria Iași, se fac „verificări”, deși abuzul în serviciu este evident

Primarul Mihai Chirica a amânat după alegerile parlamentare decizia de numire celui care va ocupa funcția de administrator public/city manager. Dispoziția de numire a cumătrului Gabriel Harabagiu a fost întocmită încă de la sfârșitul lunii trecute, dar potrivit informațiilor deținute de 7IAȘI, Mihai Chirica a amânat momentul semnării după alegerile parlamentare. Motivul este unul de imagine, deoarece Harabagiu este membru PSD.

În antiteză cu ce se întâmplă la Iași, la Primăria Timișoara a fost lansat un concurs național pentru ocuparea funcției de city manager, până ieri fiind depuse peste 160 de CV-uri din partea persoanelor interesate. Anunțul  de recrutare a fost postat pe pagina de internet a instituției.

„Ca administrator public al Timișoarei, veți administra și gestiona, cu diligenţa unui bun proprietar, patrimoniul instituţiilor publice a Municipiului Timișoara”, este un pasaj din descrierea postului scos la concurs.

Harabagiu are la poartă șofer plătit din bani publici. Caz similar în Estonia: ministrul a demisionat

La alegerile locale, Harabagiu a fost ocolit de toate partidele politice, fapt pentru care nu a mai candidat pentru nici o funcție. Chirica l-a ținut însă la adăpost și la numit șef Serviciu „relații comunitare și politici publice”. Un post „rezervat la raft” pentru zile negre. Chiar dacă acum este un simplu funcționar din eșalonul trei al municipalității, Gabriel Harabagiu se bucură de privilegiul de a fi deservit de unul dintre șoferii instituției. Mai mult decât atât, acesta folosește ca pe un valet personal angajatul instituției. În urmă cu câteva zile, 7IAȘI a făcut public faptul că șoferul Primăriei Iași conduce mașina lui Harabagiu și, în timpul programului, îi aduce copilul de la școală acasă. Fiica cea mare a lui Harabagiu învață la o școală privată, Colegiul Wurmbrand, care își desfășura activitatea, deși la Iași cursurile unităților de învățământ au fost suspendate printr-o decizie a CJSU.

Pimăria Iași a reacționat și a anunțat că „va verifica aceste aspecte”. La o săptămâna distanță, oficialii municipalității au declarat că aceleași verificări continuă și că nu au fost finalizate. Un caz de abuz în serviciu, îngropat în după regulile nescrise care guvernează Primăria Iași.

Astfel de derapaje ale celor aflați în funcții publice nu rămân fără urmări în statele civilizate ale Europei. Spre exemplu, în urmă cu câteva zile, ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală.

„Recunosc că am făcut greşeli şi îmi cer scuze pentru ele”, a scris pe Facebook Reps, în vârstă de 45 de ani, mamă a șase copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here