Chirică-Supermănică, papagalul fără frică

Cei care mai ţin minte tîmpeniile comuniste dinainte de 1989 îşi aduc aminte că dictatorul idiot Ceauşescu, adică ” genialul cîrmaci ” al Republicii Socialiste Romînia, avea un fix, printre multe altele : să facă el pace pe tot globul pămîntesc, eventual şi în toată galaxia. Asta deşi piticul megaloman era în război cu romînii, pe care îi bombarda zilnic cu foamea, frigul şi frica, iar fabricile romîneşti de armament umpleau Africa şi Asia de tot felul de scule necesare la război.

Deşi Ceauşescu a murit de ceva timp, se pare că virusul lui mental e încă viu, ba chiar fată pui, permanent, care de care mai bălţat sau mai nesimţit. Cum ar fi primarul pitic al Iaşului, Mişu Kir’I Sen, care a chemat recent norodul bahluiez să salveze planeta alături de el, dacă nu stingînd focul australian, atunci fiecare cum o putea. Principalu’ e ca votăcioşii bahluiezi să se alinieze în spatele lu’ Supermănel Chirica, că pe urmă le e’splică el ce-i de făcut.

Trecînd peste lirismul adrian-păunescian al micului zbierăt chiricist, nu poţi să n-ai oleacă de greaţă la stomah, ştiind că acest ceauşel capitalist, care acum o arde zgomotos pă ecologie, e ăl care-a păstorit tăierea teilor din faţa primăriei şi de pe toată strada Ştefan cel Mare, a brazilor din faţa Palatului Culturii, plus alte sute de copaci mari şi sănătoşi, în întreg oraşul.

Sau nu erai tu ăla, pitice primărez … ? Aaa … ? O fi fost Liviu Dragnea, deghizat în costumul unui idiot bahluiez de calibru redus ?

Auzi, papagale, dacă tot nu mai dormi de grija focului din Australia, soluţia e simplă : du acolo atîta apă cît ai pus tu în şpriţuri, de cînd dugheşti ca pompa de pe maşina pompierilor. Pariu că stingi tot ?

Incendiile, bree, nu sticlele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here