Chirica s-a dat de gol! Blat cu judecatorii pentru salvarea lui Harabagiu

In cadrul dezbaterilor ce au avut loc in cadrul sedintei din 30 martie, Mihai Chirica face o afirmatie foarte grava, care demasca o incalcare a legii. Afirmatia acestuia a trecut neobservata de catre consilierii locali, care incercau sa introduca pe ordinea de zi hotararea privind validarea mandatului de consilier local a lui Mihai Gavril. Acesta ar fi trebuit sa-l inlocuiasca pe Gabriel Harabagiu, a carui mandat incetase urmare a ordinului emis de catre prefectul judetului.

„M-am consultat si cu judecatori si cu avocati care vorbesc despre efectele unui ordin”, a spus Mihai Chirica, fapt consemnat si in procesul verbal al sedintei din 30 martie.

Afirmatia este foarte grava!

Art 10. alin 2 din Legea nr. 303 /2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor spune ca „judecatorii si procurorii nu pot sa dea consultatii scrise sau verbale in probleme litigioase, chiar daca procesele respective sunt pe rolul altor instante sau parchete decat acelea in cadrul carora isi exercita functia”

In cele din urma consiliul local nu a validat mandatul lui Mihai Gavril si, cateva zile mai tarziu, Gabriel Harabagiu a revenit pe functie urmare a deciziei instantei.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here