Chichirău și șefia USR : Chichirița și mitraliera

 

Că USR s-a dovedit, la vîrf, mai doldora de inteligenși în misiune decît un hambar de guzgani, asta e clar pentru oricine nu mai crede în Moș Crăciun sau în frecțiile anti-cancerigene. Că tovarășul prezident Dan Barna e un gradat plin de zel & penibil, și asta e clar, ca ordinele de zi pe unitate. Da’ că mica țață Cosette Chichirău vrea să fie șefa supremă a partidului  ticsit de patrioți cu epoleții pe sub costum … asta e un fel de carcalete în dungi, tărcat cu rîsu-plînsu’.

În fine, nu prea putem avea mari pretenții de la o semi-mahalagioaică cu picățele istericoide, da’ măcar putem rîde un pic de aerele ei napoleoneze. Deși, dacă ne amintim cîți fraieri au crezut ori cred că tantea asta e un fel de Jana Darcu de Bahlui, nu prea mai e de rîs, ci de stuchit în sîn, de trei ori.

E drept, agitata ex-americană a învățat pe de rost aria zbieratului cu spume și refrenul zvîrcolirii de mama focului, în fața oricărei camere video. Dar, într-un regiment special precum USR, șefia se acordă pe bază de executare disciplinată a ordinelor, nu în funcție de simularea faulturilor din careu. Așa că zbuciumata finanțistă venită de peste Atlantic o să fie, cel mai probabil, doar un soi de decor zburlit pentru re-alegerea mult-iubitului și stimatului lungan Barna.

Nu dispera însă, coană Chichirițo. Cînd ăți veni la putere ( că parcă așa s-a stabilitără, nu … ? ) , funcția de șefă la Circul de Stat ,, Globus ,, e ca și arvunită. Plus rolul principal în comedia politică ( și tragedia civică ) ,, Cum s-a făcut de-a rămas Cosette fantă bătrînă ,, .

Să bată tobele, deci, și să intre clovnii ! Tanti cu tumbele abia așteaptă să apară din nou în manej, călare pe hipopotam. Muzica !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here