Chichirău, sau minciuna ieftină și înfoiată

 

Cei care nu erau încă lămuriți vizavi de calibrul redus al puștii de lemn numite Cosette Chichirău au avut prilejul s-o facă zilele astea, cînd taman ultra-democratul ,, lider al presei ieșene ,, a publicat dovada că deputata USR minte ca o elevă de clasa a patra. Și nu minte ca să salveze democrația, ci ca să-și ascundă manevrele ieftine, de doi lei cocliți.
Vă reamintesc : același ziar, susținător tradițional al cauzei #rezist, tocmai publicase anterior un interviu cvasi-publicitar cu deputata Chichirău, interviu în care șefa USR Iași se victimiza copios, oferidu-ne o imagine de amazoană a democrației. Fiind acuzată de alți politicieni că e singurul parlamentar ieșean care n-a semnat un text în favoarea autostrăzii Iași – Tîrgu Mureș, vedeta USR a răspuns că ar fi fost dispusă să-și pună semnătura pe acel text, dar n-a fost invitată de inițiatori să semneze. Lume rea, cum ar veni, care discriminează o biată femeie luptătoare.
Cînd colo, ce să vezi ? La puțin timp după interviul cvasi-publicitar, același ziar îi dă amazoanei peste nas, publicînd imaginea unui schimb de SMS-uri, din care reiese că amazoana Chichirău a mințit : de fapt, a fost invitată să semneze, dar a refuzat. Mizînd, după cum aflăm din comentariul ce însoțește proba minciunii, pe o variantă care i-ar fi asigurat o publicitate personală mai mare, dar care n-ar fi ajutat deloc la realizarea mult-discutatului proiect al autostrăzii.
Pînă la ora scrierii acestui text, ultra-vocala deputată Chichirău n-a reacționat la această dezvăluire, extrem de jenantă pentru ea, preferînd să tacă mîlc, precum delfina în popușoi. Dar ce mai contează asta, cînd circul fără finalitate pare principala preocupare a neo-țărănistei cu franjuri fistichii.
Prin urmare, catrenul amazoanei USR-iste de Bahlui e acesta :

Te crezi Jana D’Arc, cucoană, dar faci faze cam jenante,
Plimbînd capra colorată mai devreme de Ajun.
Cred că ai avea, sînt sigur, rezultate relevante
Căutînd comori ascunse, cu nuiaua de alun.

 

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here