Cheltuieli nejustificate. SUTE DE MII DE EURO, cheltuite CNADNR pe GUNOAIE

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) aruncă peste 700.000 de euro pentru strângerea gunoiului de pe autostrăzi şi curăţarea toaletelor, în condiţiile în care avem doar 350 de kilometri de autostradă. 

 

Servicii de curăţenie au fost contractate deja pentru autostrada Bucureşti-Constanţa şi Timişoara-Lugoj, lotul 1. În desfăşurare sunt însă alte două licitaţii, pentru parcările de pe Bucureşti-Piteşti şi Deva-Orăştie. Cei mai mulţi bani ajung pe autostrada Bucureşti-Constanţa, care are 26 de parcări. Pe fiecare dintre celalte tronsoane sunt doar câte două parcări.

 

În total sunt 32 de parcări, pentru care se vor cheltui peste 750.000 de euro, o sumă de trei ori mai mare faţă de cea de anul trecut, în condiţiile în care în 2012 curăţenia a fost asigurată pentru 20 de parcări. În 2011, s-au cheltuit 300.000 de euro, iar în 2010 nici 100.000 de euro.

 

Reprezentanţii companiei spun că această cheltuială era absolut necesară pentru curăţarea spaţiilor de servicii. Administraţiile publice locale

refuzau să depoziteze gunoaiele strânse de angajaţii CNADNR, iar compania nu poate încheia contracte cu gropile de gunoi întrucât nu e abilitată pentru această activitate şi nu are personal specializat.

Mai mult decât atât, compania are prea puţini salariaţi, ca să se poata ocupa şi de acest serviciu.  

 

(Sursa: antena3.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here