Cetăţianul onorific & pensioner Bîrleanu vrea leafă pîn’ la 100 de ani

Deci probabel căci aţi aflatără că mega-rubicondul pictor, pescar, pesedist solcănist ( r ) & inşpector cultural Bogdan Bîrleanu a fost gratulat cu un titlu de cetăţian di uonuari a’ Iaşulu’ ( gratulat gratis, la grătar sau gratinat ). În fine, de onoare, sau ou-n-are, nu mai contezează, principalu’ îi că omu’ cu barbă, burtă & bidinea are dreptul la o tarla moca din averea municip’ului Iaş’, plus un kil de mastică prima.

Se pare însă că, cu toată potriveala temporală a zilei cetăţienificării onorifice, ceremonia & diploma aferentă n-au prea putut să rezolve un of al numitului poloboc cultural : pensionarea din fonţia sinecuristică de inşpector la direcţiunea culturală a giudeţului. Pe scurt, după cum ciripesc vrăghiile di pi streaşina direcţiunii, proaspătului cetăţian onorific nu i s-a mai prelungit contractul care îi asigura leafa de şef cultural. Lume ră, ci s’ mai vorghim …

Dacă informaţiunea e inexactă, ori dacă-cumva s-au schimbatără datele problemii, rugăm onor. cetăţian onor. Bîrleanu a ne scri’ la adresa: secţia.poloboace.culturale@caraşi.ro. Iar dacă e tot naşpa treaba, nu fi disperat, maiextre : caraşii & costraşii nu ţi-i ia nimenea din cîrlig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here