Centru social, amenajat într-un punct termic dezafectat din Iași

Un vechi punct termic din Iași a fost reabilitat și transformat în centru de asistență socială. Proiectul implementat de Direcția de Asistență Comunitară și o parohie din cartierul Cantemir are ca scop consilierea persoanelor care provin din familii cu risc social. Totodată, la acest centru, copiii din familii defavorizate vor putea veni să își facă temele și să participe la diverse activități extrașcolare.

 

Pentru transformarea spaţiului din punct termic în centru social, autorităţile locale au investit 75 de mii de lei. Centrul se adresează în special copiilor şi bătrânilor și a fost dotat cu o bibliotecă ce are, până acum, peste 7.000 de cărţi. Asistenţi sociali dar şi preoţi vor oferi consiliere celor care au nevoie de ajutor.

 

„Noi, terminând atât cu amenajarea cât şi cu dotările necesare, bineînţeles că suntem într-o continuă căutare atât de activităţi cât şi de sponsori care să vină în sprijinul nostru”, a declarat pentru Digi 24 Luminița Munteanu, șefa Direcției de Asistență Comunitară Iași.

 

Peste o sută de pensionari au participat la inaugurarea noului centru.

Tot luna aceasta un alt centru social va fi inaugurat la Iaşi. „Vom inaugura un alt centru pentru copiii cu deficienţe de auz şi de vorbire”, a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

 

Statisticile Comisiei Europene arată că 40% din populaţia României este predispusă la risc de sărăcie sau excluziune socială în comparaţie cu 24%, cât este media europeană. Statisticile sunt şi mai sumbre în Moldova, unde peste 50% dintre familii sunt expuse la acest risc.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here