Cel mai mare festival ieşean de franjureală tărcată

Credeaţi cumva că festivalurile ieşene cele mai mari sînt deja celebrul FILIT ( de literatură ) sau FITPTI  ( de teatru ) ? Nooo ! Aaaiureaa ! Habar n-aveţ’ … Cel mai mare festival ieşean e … ăla … cum îi zice  … flextivalu’ lu’ strada Lăpuşneanu, organizat de … ăla … cum îi zice … Anteneul Tătăraşi, condus de … ălaaa … cum îi zice … Ardei Ampreunesei … în fine, pupătorul dorsal cu barbă mare al primarelui mega-pitic Mişu Coltoralu’.

Acest adevăr indubitabil, inexorabil şi inestimabil ne-a fost livrat de un chelnerache pseudo-jurnalistic, în principala gazetă de perete a primarului pitic, cu participarea directă, video şi audio, a sus-numitului vătaf al Ateneului de cartier.

Uitaţi, deci, de cel mai mare festival literar din Estul Europei, sau de unul dintre cele mai importante festivaluri teatrale ale Romîniei. Forfoteala lui Apreutesei de pe strada Lăpuşneanu e cea mai tare ! Care premianţi Nobel, care scriitori de renume mondial, care trupe renumite de teatru … ? Foşgăiala şi circăraia dintre Hotel Traian şi Fundaţie e a’ mai tare !

Luaţi deci cu alba-neagra, cu vată de zahăr pe băţ, cu tiribombe, cu picioroange şi broaşte de Bahlui umflate cu pompa primăriei ! Pe banii voştri, fraierilor. Bani haliţi de trupa circărească a primarului pitic Chirica.

Lipseşte doar deviza potrivită : ” Nu se ridică, da’ ce frumos atîrnă … ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here