Cei mai bine plătiţi sportivi din lume

Tiger Woods a redevenit cel mai bine plătit sportiv din lume.

Cu venituri totale de 78,1 milioane dolari realizate pe parcursul ultimului an (inclusiv prime şi contracte publicitare), Woods îi devansează pe tenismanul elveţian Roger Federer, care a acumulat 71,5 milioane dolari în aceeaşi perioadă, şi jucătorul american de baschet Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), cu 61,9 milioane dolari.

 

Celebrul jucător american de golf Tiger Woods a redevenit cel mai bine plătit sportiv al lumii, conform clasamentului câştigurilor dat publicităţii joi de revista americană Forbes.

 

Cu venituri totale de 78,1 milioane dolari realizate pe parcursul ultimului an (inclusiv prime şi contracte publicitare), Woods îi devansează pe tenismanul elveţian Roger Federer, care a acumulat 71,5 milioane dolari în aceeaşi perioadă, şi jucătorul american de baschet Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), cu 61,9 milioane dolari. Boxerul american Floyd Mayweather, care a dominat anul trecut această ierarhie, se află acum doar pe locul 14, cu 34 milioane dolari. 

 

Dintre fotbalişti, englezul David Beckham a rămas jucătorul cu cele mai mari venituri şi în ultimul său sezon înainte de retragere, cu 47,2 milioane dolari, urmat de portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 44 milioane şi argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) – 41,3 milioane dolari.

 

Prima sportivă care figurează în acest clasament este jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, pe locul 22, cu 29 milioane dolari, în timp ce actuala rivala să americană Serena Williams, pe care o va întâlni în finală actualei ediţii a turneului de la Roland Garros, se află pe locul 68, cu 20,5 milioane dolari.

 

Iată cum se prezintă partea superioară a clasamentului sportivilor cu cele mai mari câştiguri din lume: 

1.Tiger Woods (SUA/golf) 78,1 milioane dolari 
2.Roger Federer (Elveţia/tenis) 71,5 
3.Kobe Bryant (SUA/baschet) 61,9 
4.LeBron James (SUA/baschet) 59,8 
5.Drew Bree (SUA/fotbal american) 51 
6.Aaron Rodgers (SUA/fotbal american) 49 
7.Phil Mickelson (SUA/golf) 48,7 
8.David Beckham (Anglia/fotbal) 47,2 
9.Cristiano Ronaldo (Portugalia/fotbal) 44 
10.Lionel Messi (Argentina/fotbal) 41,3

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here