Cea mai sigură Dacie din istorie: Noul Sandero

Dacia Sandero 2013 a primit patru stele la testele de siguranţă Euro NCAP, marcând în premieră trecerea de la standardul de trei stele primit până acum de modelele din era Logan.

 

Ultimul model testat la EuroNcap a fost monovolumul de familie Lodgy, aspru criticat de oficialii institutului de testare deoarece pentru o maşină de familie a primit doar trei stele din cinci.  

 

Cea de-a doua generaţie a Dacia Sandero a devenit astăzi cel mai sigur model Dacia testat de EuroNCAP, obţinând în premieră un punctaj de patru stele. Mai mult, Sandero obţine patru stele fără a dispune de airbaguri cortină care să protejeze capul pasagerilor în cazul unui impact lateral, sau de airbaguri laterale pentru locurile din spate.

 

În ceea ce priveşte siguranţa din habitaclu pentru pasagerii adulţi a rămas stabilă în cazul impactului frontal, potrivit raportului EuroNCAP. Manechinele de test au indicat un nivel adecvat de protecţie a pasagerilor faţă. Modelul Sandero a prezentat un nivel similar al protecţiei în cazul pasagerilor de staturi diferite, în poziţii diferite. În impactul cu bariera laterală, protecţia pieptului a fost adecvată. Cu toate acestea, în cazul unui impact lateral mai puternic cu un stâlp există un nivel mai scăzut de protecţie pentru piept. Scaunele şi tetierele oferă o protecţie marginală ocupanţilor locurilor faţă în cazul unui impact din spate, potrivit EuroNCAP. Aflati mai mult pe zf.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here