Ce nu te omoară, te toarnă!

Telenovela dosarului de la Trei Litere ce-l are ca subiect pe șăfu „partidului“ și preș. la cejeul nostru de județ, dom Maricel se derulează prin aburcare înainte cu sprijinul cuiva, denumit folcloric „mână bărboasă“, care, culmea, ar fi chiar din interiorul instituției.

Ce-i drept, la câte au pe cap oamenii e greu de acceptat ca un dosar de om greu să se propage atât de iute, fără o împingere din pupa. Și cum dom Maricel e cu musiu Brânză, care toarnă asfalt cu tot cu găuri și pe care l-o bruftuluit strașnic cu ceva vreme, cam ca Rusia cu Ucraina, o variantă a manoperei pomenite din sânul direcției îl dă pe cel din urmă prezumtiv tartor al tărășeniei.

Că nenea cu asfaltu ar fi la toartă cu alt mogul al urbei care de-o bună vreme se învârte în peisajul patriarhiei și care pe această linie ar avea oarece conexii dișcrete cu cel din direcție. Filmul ar fi simplu, se vorbește, se aranjează, singura chestie ce se ridică fiind prețul, că nu credem că l-o servit pe om doar pe două sute de „mulțumești“. Iar dacă s-a dat cu banu în instituție … nu e ortodox.

Aproapesfințitul Titus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here