Cazul învățătoarei înregistrată cum terorizează elevii. Aceleași abuzuri comise în urmă cu 10 ani, când preda la altă școală

Noi dezvăluiri despre abuzurile învățătoarei de la Școala Carol I. Constanța Cristea a avut același comportament față de unii elevi și în urmă cu 10 ani, când preda la Școala „Otilia Cazimir”. Părinții unor copii care cu un deceniu în urmă au fost la clasa învățătoarei Cristea au contactat redacția 7IAȘI după publicarea articolului din ediția de ieri și au făcut noi mărturisiri. Învățătoarea a preluat în 2014 o clasă de la Otilia Cazimir, dar în următorii ani părinții a 16 copii au decis să-i retragă și să-i transfere din cauza comportamentului cadrului didactic. Înainte de finalizarea ciclului școlar, în clasa a IV-a, învățătoarea a abandonat clasa. „Ea a lăsat grupa de la Otilia Cazimir când copiii treceau în clasa a IV-a. Ea a motivat că nu era respectată de părinți, dar știm cu toții realitatea. Totul a plecat de la faptul că nu i-a ieșit pasența cu afterschool”, a spus unul dintre părinți. Învățătoarea avea aceleași metode: țipete și urlete la adresa copilului, marginalizarea acestuia și batjocura în fața întregii clase. Părinții s-au coalizat și au cerut ca aceasta să fie trasă la răspundere pentru comportamentul abuziv asupra copiiilor. În ediția de ieri, 7IAȘI a publicat înregistrări de la orele susținute de învățătoarea Cristea, care surprind cum aceasta țipă la elevi și are un comportament abuziv față de aceștia.

Noi dezvăluiri făcute de părinții revoltați de comportamentul învățătoarei de la Școala Primară „Carol I” din Iași, care a fost înregistrată țipând și amenințând copii de clasa I. Atât părinții care au copii la Școala „Carol I”, cât și cei care au avut de-a face cu Constanța Cristea la fosta unitate de învățământ unde aceasta a predat, s-au coalizat și au expus mai multe abuzuri făcute la ore împotriva copiiilor. După ce 7IAȘI a publicat înregistrări de la ore, care surprind cum aceasta țipă la elevi, părinții care au avut copii în clasa Constanței Cristea la Școala „Otilia Cazimir” au expus public întreg comportamentul femeii. Este vorba despre părinți a căror copii au învățat la clasa învățătoarei Cristea în urmă cu zece ani și care au contactat redacția 7IAȘI pentru a dezvălui abuzurile la care au fost supuși copiii în urmă cu un deceniu. Aceștia au arătat cum în ultimii ani, femeia a supus copiii la abuzuri psihice, i-a determinat rând pe rând să plece din clasa sa și chiar i-a abandonat în ultimul an de studiu pentru a se muta brusc la o altă unitate școlară.

16 copii terorizați și retrași de părinți de la clasa învățătoarei Cristea

Constanța Cristea a activat ca învățătoare la Școala „Otilia Cazimir” de pe Bulevardul Socola până în urmă cu câțiva ani. Metodele sale de predat au ajuns în cele din urmă la urechile părinților, aceștia alegând să-și retragă rând pe rând copiii de la cursurile ținute de Constanța Cristea. Femeia a preluat în urmă cu 10 ani, în 2014, o clasă cu circa 30 de copii. Doar că, în primii ani, de la clasa acesteia s-au retras 16 micuți, toți după ce au cedat în fața abuzurilor cadrului didactic. Unul dintre părinții care a avut copilul la Școala „Otilia Cazimir” în clasa învățătoarei a povestit pentru 7IAȘI  prin ce a trecut cât timp copilul său a fost în clasa lui Constanța Cristea.

Tot ceea ce au spus părinții de la Școala Carol este adevărat. Noi am trecut prin aceleași lucruri cu doamna învățătoare. Ba chiar, ea a plecat de la Otilia Cazimir la Carol cu scandal. Practic, i-a lăsat de ciudă pe copii cu ochii în soare. Din acea generație au plecat 16 copii, toți după ce au avut conflicte cu ea, a spus un părinte care a avut copilul înscris la Școala „Otilia Cazimir” cu ani în urmă.

A abandonat clasa înainte de absolvire. „Nu i-a ieșit pasența cu afterschool”

Culmea, Constanța Cristea nu a mai terminat promoția de copii de la Școala „Otilia Cazimir” și a ales să plece imediat după ce elevii au terminat clasa a III-a. Un alt părinte ce a avut copilul în clasa de la Școala „Otilia Cazimir” a precizat că nemulțumirile dascălului au fost legate de faptul că nimeni nu-și mai ducea copiii la afterschool și astfel nu mai ieșeau banii doriți.

„Ea a lăsat grupa de la Otilia Cazimir când copiii treceau în clasa a IV-a. Ea a motivat că nu era respectată de părinți, dar știm cu toții realitatea. Ceea ce a spus ea nu era deloc plauzibil, deși avea în jurul ei niște părinți care îi erau apropiați. Totul a plecat de la faptul că nu i-a ieșit pasența cu afterschool”, a spus un alt părinte.

Același părinte a menționat că deși Constanța Cristea s-a legat și de copilul său, în cele din urmă l-a lăsat în pace după ce a fost luată la bani mărunți.

„A încercat să cu copilul meu, să-i manipuleze pe ceilalți, să instige, dar nu i-a mers. După ce mi-au transmis alți părinți ce metode folosește, i-am spus în față să stea cuminte și să își vadă de treavba ei, de munca de învățătoare. Eu nu l-am lăsat la afterschool deloc, dar celorlalți părinți le-a fost frică de ea”, a mai precizat părintele fostului elev al femeii.

„Nu mi-am crezut prima data copilul”

Un alt părinte a menționat că metodele practicate și acum la Școala „Carol I” sunt metehne vechi ale învățătoarei. Și la Școala „Otilia Cazimir”, copiii erau certați dacă mâncau în pauză, nu aveau voie să bea apă în timpul orelor, unii dintre ei rămânând cu sechele.

Eu nu am crezut inițial ce mi-a spus copilul că a pățit la școală, că îi pedepsește, că-I pune la colț și că îi face de rușine în fața întregii clase. Au fost copii care nu au mai vrut să iasă în pauză de frică, care au stat în bancă și refuzau să iasă să mănânce și să bea apă, tocmai pentru că nu mai doreau să o audă urlând. Noi am pus mână de la mână și am făcut clasa de la zero, pentru că ne-au dat o sală care era ca vai de ea la școala respective. Și tot ea ne acuza că nu contribuim cu nimic, a spus părintele.

Copil batjocorit de învățătoare, ajuns olimpic după ce a fost mutat la altă școală

Părinții copiilor care au trecut prin mâna lui Constanța Cristea la Școala „Otilia Cazimir” au prezentat și alte cazuri privind comportamentul acesteia față de elevi.

Problema cea mare a fost că ea a marginalizat copiii, manipula restul clasei, sugerând că acel elev are probleme și că trebuie izolat. Așa s-a întâmplat cu unul dintre ei, care mereu a fost batjocorit de ea. Părinții nu au mai răbdat și l-au mutat pe acel copil stigmatizat, care între timp a ajuns olimpic. Ea nu-l scotea din ”ciudat”, ”retardant” și alte asemenea apelative…”, a mai menționat părintele care a avut copilul în clasa învățătoarei Constanța Cristea.

Ani de coșmar pentru copiii de la Școala „Carol I”

Întreg scandalul a izbucnit după ce mai mulți părinții ai unor elevi de la aceeași clasă de la Școala „Carol I” s-au plâns de comportamentul învățătoarei și, după ce au observat schimbări comportamentale la copii, au decis să le pună în ghiozdane dispozitive de înregistrare pentru a constata care este situația reală. Când au ascultat ce se întâmplă la ore, au fost șocați. Învățătoarea țipă la copii ți are un comportament abuziv. Iar motivul principal este legat de eliminarea unor micuți și aducerea în clasă a altor elevi de la fosta sa școală, dar și de refuzul părinților de a aduce copiii la afterschool.

Abuzuri ale unui ales PNL asupra copiiilor.

Cazul învățătoarei Constanța Cristea nu este singurul din învățământul ieșean unde dascălul are un comportament abuziv față de elev. Este vorba de cazul în care a fost implicat actualul consilier județean PNL Constantin Șerban, sancționat și înlăturat de la catedra pe care o ocupa la Școala „Mihail Codreanu” după ce 7IAȘI a făcut publice mai multe înregistrări de la orele ținute de acesta în fața unor copii de clasa a II-a. Anterior, același cadru didactic a fost acuzat de un părinte că a pălmuit o elevă pe care a și numit-o „butoi”.

 

Vlad ROTARU

 

1 COMENTARIU

  1. Cat adevar!! Felicit parintii pt ca au facut asta, chiar si acum…. Din pacate, noi, cei din generatia de acum 2 ani nu am avut acest curaj. Si de la noi din clasa au plecat copii din cauza ca erau marginalizati si umiliti. Umiliti erau majoritatea prin diverse strategii. In ultimul an le zicea “nu o sa intri la niciun liceu”, “o sa ajungi ca taică tu “, “doar pe la o scoala de cartier ceva”, “noroc ca are maică ta bani” etc. Era lesinata dupa bani sau beneficii din partea parintelui, fiecare cu ce facea ….siguuur avea si ea nevoie la un mom dat de cate ceva. Pana si la nunta fiicei am fost invitati cu totii si a trebuit sa ne incolonam sa cotizam.
    Cine nu mergea la after, vai si amar era. Altii mergeau ( erau chemati) la pregatire acasa numai sa o mai imbuneze la scoala, dar nici asa. Copiii acum, numai cand aud de ea li se face rau!
    La pensie doamna profesor si doamna director demisă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here