Caşchetarii lui Chirica vor avea caşchete cuantice pentru capete pătrate

Cea mai penibilă dintre trompetele de presă ale primarului pitic Chiri’, spaima nemuriri’, ne informezeşte despre o altă mare ” reializare ” a Epocii de Gaur chiriciste : caşchetarii de la Poluţia Locală vor cheltui nişte mii de euro ca să-şi cumpere podoabe pentru chelia cerebrală, adică-caşchete noi. Că-caşchetarul fără umbră e ca tundra cea mai sumbră, cum zicea dl colonel comandor Neculai-Hildebrandt Şecspirescu, comandantul trupelor de Poluţie Locală călare.

Din anunţul oficial al Poluţiunii Locale, preluat cu sfinţenie de trompeta tipărită a chiricului-şef, aflăm că unul dintre aspectele importante ale cestiunii e ” calota şepcii „. Putem fi deci liniştiţi, bravii poluţionişti locali nu vor umbla pe străzi cu bulanul cranian decalotat. Mă rog, bani pentru creiere noi nu sînt prevăzuţi în buget, fiindcă e un buget realist, nu unul ştiintţifico-fantastic.

Acelaşi comunicat poluţionisto-chiricist ne ieksplică-că fiecare caşchetă va fi asortată cu ” costumul de vată „. Costum de vată … ? Să fie vata din nas, din urechi şi din cap a caşchetarilor majoritari în trupele de bulanişti chirichezi ? Să fie vata de zahăr, pe băţ, vîndută de soacra viceprimarului & cumătrului chiricist Habarlagiu ? Poate o fi dăcît o greşeală de eroare în scris, şi de fapt e ” costum de fată „, pentru balurile mascate la care cumetrii Hara’ & Kiri’ se costumează, pe rînd, în Scrofiţa Roşie, Harapagiu Halb’ , Piticot sau Jumate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure&cumătru-şchiop ( powered by Petre Inspirescu ).

În comunicatul caşchetărezilor lui Chirica mai e o formulare interesantă, legată de geometria noilor caşchete  : ” diametrul lăţimii şi diametrul lungimii „. Deoarece redacţia noastră nu are specialişti în geometrie ne-euclidiană, în fizică cuantică sau în tîmpenie caşchetărească, îi lăsăm viitorului dr. ing. Mihai Chirica satisfacţia de a elucida această cvadratură a cercului circumvoluţional unic din subordine. Eventual chiar în teza lui de doctorat. Zi-le’ domnu’ Mişu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here