Cartea președintelui Klaus Iohannis, „Pas cu pas”, tradusă în limba chineză și lansată la Târgul de carte de la Beijing

„Pas cu pas”, cartea scrisă de președintele României, Klaus Iohannis, va fi tradusă în limba chineză și lansată la Târgul de carte de la Beijing, a anunțat Institutul Cultural Român. ICR precizează că această inițiativă aparține editorului chinez.

 

„În cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Beijing va fi lansată ediţia în limba chineză a cărţii Pas cu pas de Klaus Iohannis, apărută la editura Zhong Yi, Beijing, în traducerea prof. Dong XiXiao. Institutul Cultural Român nu a avut nicio contribuţie financiară sau de alt tip la acest proiect; iniţiativa traducerii şi a lansării în cadrul târgului de carte aparţin editorului chinez”, potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul Cultural Român, citat de Mediafax.

 

Drepturile de autor ale cărții scrise de Klaus Iohannis au fost obţinute de la Editura Curtea Veche. Lansarea cărții „Pas cu pas” în Beijing va avea loc în 25 august, la una din scenele târgului, Authors events corner. La eveniment participă consilierul de stat Ligia Deca, vicepreşedintele ICR Mihaly Zoltán Nagy, editorul de la Curtea Veche Irene Arsene, traducătorul cărţii Dong Xixiao.

 

Târgul de carte are loc în perioada 24-28 august în Noul Centru Expoziţional din Beijing.

 

„Pas cu pas” a apărut în anul 2014, la scurt timp după ce Klaus Iohannis a devenit președintele României, fiind ulterior tradusă în limbile maghiară și bulgară. „Am adunat în această carte momente din viaţa publică, încercând să refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru preşedinţie. Am inclus în ea şi lucruri personale, dar nu am făcut o neapărat pentru a răspunde curiozităţii celorlalţi. Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le am preţuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar şi prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani”, își descrie președintele Klaus Iohannis cartea. Volumul „Pas cu pas” s-a vândut în peste 130.000 de exemplare în primele două luni de la apariție.

 

În mai 2015, a apărut al doilea volum autobiografic al președintelui, „Primul pas”, carte ce dezvăluie informații din culisele campaniei electorale și din primele zile ale mandatului de Președinte. Primul tiraj al cărții a avut 20.000 de exemplare.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here