“Carte cu poze, cinste cui te-a scris!“

 Un distins profesor de la Universitatea de Medicină & Farmacie , pe nume Zanoschi, a anunțat poporul ieșean, prin intermediul unui siropos interviu cu etichetă de publicitate plătită, că a primit un premiu al Academiei Romîne. Pentru medicină, după cum deducem din text.

Doar că marele savant n-a fost premiat pentru vreun studiu referitor la vindecarea unei boli, ori pentru altă descoperire importantă . Ci pentru o carte cu desene . Mă rog, cu planșe anatomice, ca să fim mai exacți.

Desigur, există posibilitatea ( 0, 00375 % ) ca atlasul anatomic publicat de iscusitul profesor să fie o carte excepțională, care va dăinui în veci, intrînd în analele medicinei. Dar, cunoscînd moravurile așa-zisei academii romîneze, e foarte posibil ca prestigiosul premiu să aibă legătură mai degrabă cu activitatea de afacerist a iubitorului de desene cu mușchi, oase și tendoane. Adică cu fabrica de medicamente al cărei proprietar este.

Nu vă gîndiți la prostii, adică la niște remorci cu alifii livrate moșnegilor de la Academie. Ci la lipsa unui premiu pentru afaceri, compensată cu un premiu pentru desene. Ar mai fi și varianta că a înviat Leonardo da Vinci și că a făcut el desenele pentru atlasul zanoschian , dar confirmarea acestei ipoteze v-o poate da doar secția de science-fiction a Academiei.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here