Care sunt cele trei categorii de angajați ce vor primi o majorare de 20% a salariului. Premierul a explicat de unde face Guvernul rost de bani

Începând cu luna iunie, anumite categorii de angajați din România vor beneficia de creșteri salariale semnificative. Conform declarațiilor premierului țării, aceste majorări includ o creștere de 20% pentru personalul din sistemul sanitar, o creștere similară de 20% pentru angajații din asistența socială și o creștere de 7% pentru cadrele didactice.

Premierul a furnizat și explicații cu privire la modul în care Guvernul face rost de fondurile necesare pentru aceste majorări. Acesta a subliniat că recomandarea primită de la Comisie a fost inițial legată de creșterea pensiilor mici, având în vedere gradul de sărăcie relativ ridicat din țară, clasând România pe locul al doilea în Europa în acest sens. Cu toate acestea, premierul a argumentat că atunci când se fac eforturi bugetare, banii trebuie direcționați în așa fel încât să contribuie și la dezvoltarea economică a țării.

În ceea ce privește resursele financiare pentru majorările salariale, premierul a precizat că Guvernul a identificat surse suplimentare de venituri prin intermediul unor reforme fiscale și economice. Mai mult, el a subliniat că discuțiile cu ministrul Finanțelor au inclus o analiză detaliată a zonelor de impozitare, asigurându-se că aceste schimbări vor aduce beneficii echitabile și sustenabile. Premierul a evidențiat faptul că, în primele patru luni ale anului, au fost realizate investiții de peste 41 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record pentru țară. Acest trend pozitiv în investiții, conform premierului, ar putea depăși previziunile bugetare și rezultatele din trecut.

În contextul discuțiilor despre impozitarea muncii, premierul a recunoscut că aceasta reprezintă o problemă sensibilă în România, cu taxe mari, în special pentru veniturile mici. Această situație, a argumentat el, accentuează discrepanța dintre România și alte țări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here