Care este tratamentul corect pentru varianta Omicron? Răspunsul oferit de directorul ‘Matei Balș’

Tratamentul în cazul pacienților infectați cu Omicron diferă în funcție de simptome. Medicii specialiști ne sfătuiesc să cerem ajutorul ca să primim medicamentele potrivite.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a precizat, la Antena 3, care este tratamentul corect.

”Dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic. În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante. Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpo monoclonali care sunt pentru diverse forme. Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii”, a povestit Adrian Marinescu la Antena 3.

Cu privire la medicamentele antivirale, medicul Adrian Marinescu a declarat că trebuie folosite, momentan, cele de care dispunem în țara noastră și care, din păcate, se găsesc doar în unitățile medicale.

”Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike. Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie.

Chiar dacă pacientul era trimis acasă, pentru monitorizare la medicul de familie, primea tratamentul antiviral de la spital. Acesta deocamdată nu există în farmaciile cu circuit deschis. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla. Este important ca ele să existe înainte de a ajunge la spital. Adică medicul de familie să aibă la îndemână aceste variante”, a mai spus Adrian Marinescu la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here