Care ar trebui sa fie obiectivele tinerilor pentru a fi pregatiti financiar in viata

Brexit, venim!

Multi tineri aflati la inceput de drum in viata de familie nu isi stabilesc obiective financiare concrete. De regula, planurile lor sunt pe termen mediu sau chiar pe termen scurt. O relatie de durata presupune insa si alegeri financiare bine gandite.

1. Unde vrem sa locuim peste 5 ani? Raspunsul la aceasta intrebare va influenta decizia de a achizitiona in viitorul apropiat o locuinta proprie sau cea de a se limita deocamdata la un apartament inchiriat.

2. Pentru ce evenimente majore din viata noastra ar trebui sa incepem sa economisim? Aici poate fi vorba despre crearea unei rezerve financiare care sa constituie avansul pentru o locuinta sau pentru acoperirea cheltuielilor care vor veni odata cu aparitia unui copil.

3. Daca vom avea un copil, pentru ce va trebui sa economisim? Aici ar trebui sa se ia in considerare cheltuielile pentru o bona, eventual cele pentru o gradinita privata, costurile care vin odata cu inceperea scolii si crearea unei rezerve care sa se constituie intr-o bursa de studiu pentru liceu.

Intr-un cuplu, dialogurile de acest gen arata cat de serioasa este relatia si cat de stabil este viitorul acesteia, mai ales daca vreti sa preintampinati anumite probleme financiare care ar putea aparea pe parcurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here