Căpușele, tot mai atrase de… grătarele ieșenilor

Mai mulți ieşeni muşcaţi de căpuşe au avut nevoie de ajutorul medicilor în week-end-ul de Rusalii. Astfel, de vineri seara până luni, nu mai puțin de 15 ieşeni s-au adre­sat urgentiştilor după ce au găsit insecta pe corpul lor. Cetățenii respectivi le-au spus medicilor că au observat căpuşele după ce au ieşit la iarbă verde.

În UPU, pacienţilor le-a fost înde­păr­tată insecta, după care au fost direcţionaţi pentru investigaţii şi tratament la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Pa­rascheva“.

„Pacienţii care ajung cu muşcătură de căpuşă în UPU sunt trataţi local şi apoi transferaţi către Spitalul de Boli Infecţioase“, a arătat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

După muşcătura de căpuşă se poate dezvolta boala Lyme sau encefalita. Potrivit medicilor infecţionişti, atunci când găsim o căpuşă pe corp care nu poate fi extrasă cu penseta sau alte pense specializate trebuie să ne adresăm spitalelor, pentru a executa manevra corect. După ce căpuşa a fost îndepărtată, zona trebuie curăţată cu apă şi cu săpun şi apoi trebuie aplicat un tampon cu spirt sau iod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here