Canibalism la PSD. Boca și Ostaficiuc rup partidul pentru Chirica

Aripa PSD controlată de Marius Ostaficiuc, șeful organizației municipale, și imobiliarul Florin Boca contestă în instanță lista propriului partid pentru a-i pune pe tavă lui Mihai Chirica majoritatea în Consiliul Local @ Aceștia luptă în instanță pentru a invalida mandatele de consilieri locali obținute de Elvira Rotundu și Marian Dalban @ În locul acestora ar intra în Consiliul Local, oameni fideli tripletei Chirica – Ostaficiuc – Boca, respectiv actualul consilier local Mihai Gavril și șeful Serviciului Achiziții de la Regionala de Poștă Iași, Costică Florea @ Coincidență: în contestația depusă la Judecătorie apare numele Paulei Vornicu, angajată a Primăriei Iași om de încredere al lui Chirica, care contestat și mandatul unui USR-ist, Etienne Ignat

Alegerile locale s-au terminat, dar lupta pentru acapararea și confiscarea Consiliului Local Iași continuă.

Deși rezultatul alegerilor nu mai poate fi modificat, lupta se duce acum pentru eliminarea unor persoane de pe locurile eligibile pentru a face loc unor candidați apropiați lui Mihai Chirica. Marea miză a primarului în funcție o reprezintă locurile de consilieri locali obținute de PSD, de unde Mihai Chirica speră să capaciteze măcar un vot pentru a controla Consiliul Local Iași. Chirica luptă alături de puciștii din organizația municipală a PSD, conduși de duetul Marius Ostaficiuc – Florin Boca, pentru a invalida mandatele de consilieri locali obținute de Elvira Rotundu și Marian Dalban. Sub conducerea cuplului Ostaficiuc-Boca, organizația municipală a PSD a fost captivă intereselor lui Mihai Chirica, partidul decontând în alegeri toate scandalurile din cei patru ani de mandat ai primarului Iașului.

Chirica îi vrea pe Gavril și Florea în Consiliul Local

Gruparea Chirica din PSD urmărește ca în locul lui Dalban și Rotundu ar urma să intre în Consiliul Local următorii doi clasați pe lista PSD, respectiv actualul consilier local Mihai Gavril și șeful Serviciului Achiziții de la Regionala de Poștă Iași, Costică Florea. De altfel, Florea este coada de topor prin care se încearcă invalidarea mandatelor lui Dalban și Rotundu. Costică Florea este cel care a contestat la Judecătoria Iași mandatele de consilieri locali a celor doi pe motiv că aceștia nu ar fi dobândit calitatea de membri PSD. Spre deosebire de contestația Pro Iași, cererea pesedistului Florea e însoțită de un vraf de documente interne de la PSD puse la dispoziție tocmai de președintele Organizației, Marius Ostaficiuc, și de consilierul local Mihai Gavril.

În cererea de intervenție depusă la Judecătoria Iași, Costică Florea spune că a aflat abia după alegeri că Rotundu și Dalban nu sunt membri PSD și lansează mai multe acuzații de fals la adresa conducerii PSD, fapte comise în legătură cu înregistrarea și validarea candidaturilor pe lista de consilieri locali a celor doi.

”Dna Rotundu Elvira și dl Dalban Costel Marian aveau obligația să cunoască statutul PSD și știau că nu au fost respectate prevederile statutare pentru a dobândi calitatea de membri ai PSD, au înscris fals în declarația de acceptare a candidaturii ca și document parte a documentelor de depunere candidatură că sunt membri ai PSD. Având în vedere încălcarea statutului PSD privind modul în care cele două persoane au încercat să dobândească calitatea de membri ai PSD și să facă dovada falsă că sunt mambri ai PSD precum și cele de mai sus, Comitetul Executiv al Organizației municipale Iași a PSD, întrunit statutar în ședința în data de 29.09.2020, a verificat dacă dna Elvira Rotundu și dl. Dalban Marian au depus adeziuni la vreo una din organizațiile PSD de pe raza teritorială a secțiilor de votare din Iași. Niciun președinte de organizație PSD de pe raza teritorială a secțiilor de votare și nici președintele Organizației Municipale Iași nu au confirmat că ar fi primit adeziunile celor două persoane. În timpul ședinței a fost propus și Comitetul Executiv a aprobat ca doamnei Rotundu Elvira și dlui Dalban Marian să le fie retras sprijinul politic pentru accederea în Consiliul Local Iași, propunerea și aprobarea fiind înscrisă în procesul verbal al ședinței. Ca urmare a celor de mai sus, confirmarea de către Organizația Județeană Iași a PSD sub semnătura președintelui, a calității de membri ai PSD a doamnei Rotundu Elvira și a domnului Dalban Marian este falsă”, afirmă Costică Florea în documentul depus la Judecătoria iași.

Stenogramele ședinței PSD: „Vornicu Paula propune retragerea de pe listă a celor doi”

Planul puciștilor din PSD care doresc să continue mariajul cu Mihai Chirica a fost devoalat chiar de Florea, care a dezvăluit instanței modalitatea în care a aflat că Dalban și Rotundu nu ar fi membri PSD. Astfel, a fost relatată scena unei regii proaste puse în scenă de către fidelii lui Chrica din PSD.  Cu ocazia ședinței de analiză a rezultatelor alegerilor locale în cadrul organizației municipale a PSD, unul dintre pionii lui Chirica rămași în PSD, Paula Vornicu, a cerut să se verifice ”dosarele de personal” ale candidaților Elvira Rotundu și Marian Dalban: ”În continuare Paula Vornicu, Președinte al organizației nr. 15 din Iași solicită verificarea dacă 2 candidați de pe listele consilierilor locali sunt membri de partid (ai PSD) și de când au depusă adeziunea, dacă au mai mult de 3 luni. Este vorba despre Dalban Marian și Rotundu Elvira, care sunt pe locuri eligibile”, se menționează în procesul verbal al ședinței. Deși se menționează că cei doi viitori consilieri locali au adeziuni completate și că au fost acceptați în partid în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean, Ostaficiuc și Boca susțin că deciziile forului superior nu sunt statutare, astfel că se dă drumul și la partea a doua a planului. Paula Vornicu se ridică din nou și recită a doua parte a rolului, solicitând retragerea sprijinului politic pentru Dalban și Rotundu. ”… Vornicu Paula propune, după ce s-a confirmat că nu sunt membri PSD nici astăzi și nici că nu au fost niciodată, retragerea de pe lista de la Consiliul Local a celor doi, Dalban Marian și Rotundu Elvira și eventuala retragere a sprijinului politic dacă este cazul, deși ei nu sunt membri PSD conform statutului.” se precizează în același proces verbal al ședinței. Astfel se ajunge la vot și la o decizie scrisă prin care contestatarii speră să răstoarne ordinea în Consiliul Local și să-i pună la picioare lui Mihai Chirica o nouă majoritate pentru următorii patru ani. Singura mare problemă din acest plan este că judecătorii au respins până acum toate contestațiile formulate și șansele ca Marian Dalban sau Elvira Rotundă să-și piardă mandatele sunt minime.

Pro Iași, partidul fantomă înființat de Chirica și Harabagiu

7IAȘI a prezentat zilele cum încearcă primarul Mihai Chirica să scape de persoanele incomode care și-au câștigat un loc în CL, contestându-le mandatul obținut la alegerile de pe 27 septembrie. Partidul Pro Iași, avortonul politic al cuplului Mihai Chirica – Gabriel Harabagiu, contestă în instanță mandatul de consilier local obținut de Răzvan Timofciuc din partea alinaței USR-PLUS. Contestația Pro Iași face parte dintr-un plan mai amplu, pionii otrăviți ai primarului Chirica plantați în mai multe partide acționând concertat. Astfel că, la Judecătoria Iași au fost înregistrate mai multe contestații cu privire la mandatele unor consilieri locali.

Rareș Neamțu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here