Camelia Gavrilă, tanc blatist, fără șenilă

despre mediocritatea parșivă și zgomotoasă, cu spume roz-bleu și etichetă elităcioasă

 

Precizare pentru cei care nu sînt familiarizați cu tehnica militară sau cea din construcții : șenila e banda aceea metalică, din verigi late, cu un fel de zimți aplatizați, cu ajutorul căreia se deplasează tancurile și buldozerele. Un fel de roți metalice în formă de panglică lată, în traducere pentru gospodinele din Podu Roș sau Focuri.

Precizare pentru alegătorii ieșeni naivi : Camelia Gavrilă e o traseistă politică tipică ( PD – PNL – PSD – ETC ), o profitoare clasică și o mediocritate intelectuală cu franjuri, din categoria ” sirop verbal masiv și gonflări lexicale ieftine „. Aaa, și proaspăta nouă  catindată a PSD pentru funcția de primar / primară / primăriță / primăreasă a Iașului.

” Madama cu camelii ” îl înlocuiește, în poziția de perdant pesedist programat, pe papițoiul TV cu stetoscop, celebrul trăncălău medicaloid Tudor Ciuhodaru. Perdant programat, fiindcă numai naivii sau proștii puteau crede că doctorul ” Cap de libelulă „, jumate om, jumate vorbărie, avea vreun interes să se bată ” pe bune ” cu primarul Chirica pentru funcția de șef al municipalității ieșene. Nu doar fiindcă funcția de europarlamentar și banii aferenți sînt o vrabie mai bună decît ipotetica cioară primăreză. Ci, în primul rînd, fiindcă papițoiul verbal Ciuhodaru e vechi om de casă al principalei trompete de presă din ograda primarului Chirica – BZI.

Camelia Gavrilă e și mai veche decît Ciuhodaru, ca membră a menajeriei politice care se gudură prin ograda gazetei chiriciste și cotizează corespunzător. Și mult mai șmecheră decît trăncănetele cu stetoscop. Adică unsă cu mai toate alifiile. Deci singura deosebire esențială între profesoara hiperboloidică și doctorul leorbăitor e aceea că madam Gavrilă nu poate pierde meciul chiar atît de rușinos ca micul stetoscopist. Fiindcă altfel nu prea mai pupă încă un mandat de curcăneală parlamentară.

Prin urmare, nimic nou pe frontul de rest al pesediștilor ieșeni. Șeful lor, Marcel Popa, strîns cu ușa din toate părțile ( inclusiv din interiorul partidului ), a căutat o soluție pentru a reduce din proporțiile previzibile ale dezastrului electoral. Atît. ” Camelia Gavrilă ” e doar noul nume al unui compromis vechi. E noul moț colorat al unui blat pesedist cronic.

Car’va’s’zică, ” să trăiască-coana Joițica, că e damă bună ! „. Catindatul Ciuhodaru a murit, trăiască catindata Gavrilă ! Muzica !

Marșul funebru, adică. Pentru ieșeni, desigur. Pentru ciuhodari, gavrile ș.a.m.d începe lambada electorală.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here