Bulai, tovarășu’ de brigadă a’ lu’ Mișu Eminescu barosanu’

despre pechinezii microscopici care tropăie pe sub elefanții legendari

 

 

A fost odată, ca-n porn-vești,

A fost o limbă lată

Din rude florian-coldești,

O gaură gonflată. 

 

Și era una-n Las Fierbinți

Și hăisa-n toate cele,

Ca mămăliga între dinți

Și caria-n măsele.

 

Așa ar putea începe, dacă brotacii ” progresiști ” din parlament ar merita efortul, poemul ” Mucea-farul „, avîndu-l drept guest star ( ori cum s-o mai zice ) pe președintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților, celebrul Dorel von Las Fierbinți al  kolhozului politic USR-PLUS – papagalul cu pene de hîrtie creponată Iulian Bulai.

La fel ca tovarășii comuniști de altădată, care au vrut să-l înhame pe Mihai Eminescu la carul cu boi al propagandei ” de partid și de stat ” , clovnul involuntar Iulică Bulai s-a gîndit iel, cu mintea lui de gușter coltoral, că, din două tarantele și-un brekdens verbal, o să-l facă pe aniversatul zilei de 15 ianuarie un fel de cal de circ useristo-plusist, un Mișu-dă-la-Ipotești al leorbăielii ieftine și neo-maneliste ” dă suptțire „, emise pe bandă rulantă de cavitățile craniene și bucale din dotarea echipei de zgomote a  famenilor morali Dan Barna, Dacian Cioloș & Ză Band.

Așa că Iulică-fără-frică ( de ridicol ) și-a încordat emisferele fesier-cerebrale și a povestit popolului progresist, ca un GăuRică Vînturiano pe stil nou, ce-ar fi făcut Mihai Eminescu dacă era contemporan cu famenii majoritari useristo-plusiști : ar fi recitat, chipurile, cu avînt progresist, tezele găunoase, fără acoperire faptică, emise de-alde Ghinea ( ” Nihil sine SIE ” ), Prună ( idem ), Chichirău ( la fel ),  Iolu ( asemenea ), plus falanga patrioților interniști garantați de SRI ( Viziteu & co ). Pe scurt, un nou episod cu mașina timpului & teleportare politico-culturală ( ș.a.m.d. ) din serialul comico-grotesc ” Dacă Dan Barna era președinte al Room-îniei ” .

La mine în sat este o vorbă, nostimă, despre lucrurile făcute de mîntuială : șulai-bulai, bade Neculai. Cam așa și cu bulaiul useristo-plusist. A vrut el să facă o manevră retorică de mare efect, da’ i-a ieșit cu defect. Pentru asta, măi Iulică, bă-băiatule, îți trebuie oleacă mai mult testosteron mental decît poate avea tărtăcuța ta craniană, mititelule … E cam cum ziceau cei de demult : s-au scremut munții fesiero-cerebrali, da’ a ieșit un fîs de șoarec verbal.

” Stuchi-te-ar mîțele, ogîrjîtule ! „. Așa cre’că i-ar zice bulaiului nemțean conjudețeanul lui răposat, dar de o sută de ori mai viu – domnul învățător Ion Ștefănescu, mai cunoscut drept Ion Creangă. O etichetă absolut meritată: noul Trăsnea pseudo-culturalizat e doar o versiune 2.0 a castraților mentali & morali dintotdeauna, care cred că ” meșteșugul de tîmpenie ” pe care îl propagă, cu hărnicie de lumpen-proletari mentali, e altceva decît un izotop re-ambalat al gazelor ideatice toxice, manipulatoare și alienante, ornate cu nadă de broderii pentru carașii votanți.

Înainte de 1990, tovarășii erau cei din Partidul Comunist, iar brigada era cea de tractoare ( SMT / SMA ), cea de la kolhoz / CAP sau de pe șantierele de ” voluntari ” luați cu hurta. Acum, tovarășii sînt cei din gașca adunată la băut, la caterincă sau mangleală, iar brigada e banda de jmekeri, care face legea în cartier. Cam asta e și deosebirea dintre noii politruci  ” revol’ ționari ” , cei de-alde Bulai, Barna, Cioloș & co, și predecesorii lor. Ambalajul. În rest, cam aceleași reacții de robot pavlovian, același rumeguș verbal, împachetat după moda nouă și livrat pe bandă rulantă, spre propășirea multilateral subdezvoltată a Republicii Capitaliste Romînia.

Ca să ne jucăm un pic cu bulaiul barnoid în țărna ipotetică : dacă prim-miniștri ar fi azi Titu Maiorescu sau P. P. Carp, iar Mihai Eminescu ar fi redactor-șef al celui mai important ziar, alde Bulai, Barna & co ar fi băieți de prăvălie, chelneri sau amploaiați la ” pricepție ” , nu parlamentari care conduc Romînia. Iar faptul că țara e condusă de asemenea marionete papițoice spune totul despre alienarea pe care o trăim, cu iluzia că am progresat, față de vremurile domnului Eminovici.

În rest e bine, crește producția de IT-iști la hectar și numărul de voturi corecte ” pe cap ” de alegător furajat. Să ne bucurăm, deci, în stil USR-PLUS :

Și dacă spamuri bat în geam

Și Barna-i lung cît plopii ,

Bulai, cu minte ” zero RAM „, 

Gîndește de sar stropii.

Deci cred că e clar : propaganda Pe-Se-De e nașpa, cea USR-PLUS e ambrozie & nectar. Bulai, Barna și-un hindus / Kamadeva ne-au adus ! Bagă un rap, Eminescule !

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here