Boohnici și neuroane mici

despre osînza cerebrală endemică, cu garnitură de zgîrci cranian

 

 

,, Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decît cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țîțe și la buci ? Aia vreau să văd la mare ! ”. Am încheiat citatul.

Aceste vorbe, pline de profunde adîncimi cogitaționale, tocmai au provocat oarece rumoare romîneză și aparțin ( precum probabil ați aflat deja ) unui bă’eat de vreo 40 de ani, un vlogăr și influiensăr pă numele lui dă biped George Buhnici. Adică unul care, după ce a dat în populație cu știri de la Pro TV,  iesplică acum popo’ului suveran ce și cum să cumpere de la producătorii de electronice și alte alea. O trompetă publicitară cu izmene de specialist și figuri de cocalarist, adică, ca să încheiem scurt descrierea proaspătului arhangheluț al Sfintei Treimi ,, Buci, Țîțe, P’ele ,,.

De ce-ar trebui intromisionat în seamă acest ieftinache mental, dimpreună cu mugetațiunea lui dermato-dorsală ? Mai ales că o mulțime de întrelectuali suptțiri de feisbuc s-au încruntat pleșisto-liicean și i-au dojenit ca la Haidălberg pe cei care au combătut flatulațiunea cerebroasă a fasolistului de net, condamnînd cu sfîntă mînie kantiană gonflarea pîrțului buhnitor prin ne-ignorarea lui. Silențium și atît, au recomandat, ca reacțiune terapeutică, noicienii 2.0 ai cîmpiilor elizeoase de pe la noi.

Pă partea a’laltă, a lăbărțelii neuronale buhnicioase, alde guru cu conturu’ ne-au e’splicat că ăi de sînt dezgustați de viziunea vizuinii influiensărului Boohnici sînt dăcît nijte ipocriţi. Cui nu-i plac balcoanele, portbagajele și epiderma feminină, ăăă … ( ălea aflate în stare corespunzătoare, desigur ) ? Hai că sînteți penibili, înăcriților, au strigat pă feisbuci alde guru dăschiși la minte și la șlițul cranian. Și-n plus, omu’ era clar puțin luat de valul lichidelor sau fumului relaxant, ce, voi n-ați luat-o niciodată pe ulei, de faceți atîta zarvă, ăăă … ?

Car’va’s’zică, am  avea de ales între două șanțuri mentale : 1. Nu băgăm în seamă balega toxică din capul mesei, fiindcă altfel îi ajutăm răspîndirea. După logica asta, Hitler, legumele cu chimicale, pedofilia, heroina sau războiul din Ucraina ar trebui să aibă parte de o ignorare totală. 2. Sîntem de acord că omul re-primitivizat, dominat de instinctualitatea inghinaloidă, e noul trend al planetei, iar cine nu acceptă asta e din tribul retrograd pe cale de dispariție.

Deci dacă îți place un corp uman, dar fără să-ți curgă balele pe stradă sau fără să strigi măscări ori standarde de obor, ești ruginit. Sau dacă nu crezi că femeia e, printre altele, o halcă de carne sexualizată, care trebuie să stea corect pe tarabă.

Ori, dacă îi spui mizeriei mentale pe nume, ești în eroare, fiindcă te cobori ne-adecvat și contra-productiv din olimpăiala rafinăcioasă, aia care combate rîia cu spray din puf de îngeri.

Să cumpărăm deci, în ordine, smartuaciuri recomandate de influiensării carpatini sau cărți editate și recenzate de arheii patriei. Dacă pe lîngă asta o să servim, cu stil, și un sufleu de buci cerebrale, ne mai rămîne doar să levităm, plini de zen, printre eonii de ambe zexe ai plaiurilor mioritice.

Sau, în tradiția unui cîntec protestatar anti-Ion Iliescu, din anii’90, să ascultăm noul refren internetic al maselor largi, popou-lare : ,, La Palatul Bucingam cîntă curcuveaua,  / Buhnici și ghiolbanii lui au făcut safteaua ,,.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here