Bombă! Lafarge, cunoscutul producător de ciment, a finanțat ISIS

Lafarge, producătorul de ciment care a fost prezent şi în România, a finanţat ISIS, arată Le Monde. Ziarul francez spune că gigantul le-a plătit teroriştilor taxe în perioada 2013- 2014 pentru a putea continua producţia la o fabrică din nord-estul Siriei.

 

Compania franceză a negociat cu teroriştii preţul accesului în regiunea împânzită de puncte de control ISIS. Înţelegerile dintre Lafarge şi organizaţia Stat Islamic ar fi funcţionat pentru mai bine de un an de zile, până când teroriştii au decis să preia controlul fabricii.

 

Le Monde scrie că atunci Lafarge a propus organizaţiei s-o lase să continue producţia la schimb pentru o parte din profit, însă fără succes.

 

Informația a fost preluată și de presa elvețiană.

 

Lafarge a fuzionat, anul trecut, cu concurentul său Holcim, ceea ce a dat naștere celui mai mare producător de ciment, LafargeHolcim.

 

LafargeHolcim, a confirmat, printr-un e-mail, că a avut o uzină în Siria, la Jalabiyeh, între 2010 și 2014, dar nu comentează acuzațiile că ar fi avut unele aranjamente cu organizația teroristă Stat Islamic. Compania precizează că primordială a fost securitatea angajaților și tocmai de aceea și-a redus activitatea în 2015.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here