Blocul lui Drăgan, prietenul lui Chirica, este ilegal. Prefectura cere anularea actelor

Prefectura a descoperit că PUZ-ul pentru blocul lui Cătălin Drăgan a fost adoptat ilegal, în absența avizului unic al Consiliului Județean

Prefectura județului Iași a constatat că PUZ-ul prin care a fost aprobată ridicarea unui bloc cu patru nivele pe strada Eremia Popescu nr. 33 – 35 este ilegal și prin urmare a demarat procedurile legale pentru anularea hotărârii de Consiliul Local.

Proiectul imobiliar aparține firmei Teomalis SRL, patronată de soții Cătălin și Cristina Drăgan, apropiați ai primarului Mihai Chirica. De altfel, Critina Drăgan este angajată a Primăriei municipiului Iași pe un post de consilier local.

Prefectura Iași a informat asociația de proprietari de la blocul învecinat că „s-a constatat că actul administrativ verificat a fost adoptat cu încălcarea prevederilor Anexei 1 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare”. Documentul citat a fost emis în data de 13 noiembrie, ca urmare a petițiilor venite din partea Asociației de Proprietari bloc 331, care a sesizat că proiectul imobiliar a fost aprobat cu încălcarea legii. Printre altele, vecinii au reclamat că blocul urmează să fie ridicat pe un spațiu verde, la mică distanță de ferestrele blocului învecinat.

Bloc cu PUZ de locuință individuală

PUZ-ul pentru proiectul Teomalis a fost întocmit pentru ridicarea unei locuințe individuale, dar indicatorii urbanistici arată că de fapt este vorba. Mai precis, este de fapt un bloc pe patru nivele cu demisol, parter, etaj și mansardă. În plus, reclamațiile vecinilor care au susținut că proiectul se ridică pe perimetrul unui fost parc și că distanța față de clădirile învecinate este prea mică nu au fost luate în seamă.

Firma Teomalis SRL este deținută de soții Cătălin și Cristina Drăgan. Prin firmele sale, omul de afaceri ieșean este un abonat al contractelor derulate de Primăria Iași și instituțiile subordonate. În plus, acesta a plătit zeci de mii de euro firmei Eurodesign Consulting, societate patronată în acte de fratele primarului, Ioan Chirica. Aceeași firmă deține celebrul domeniu de la Frasin, cu vilă, foișor și capelă privată. Toate aceste informații au fost dezvăluite de jurnaliștii de la Reporter de Iași (www.reporteris.ro) pe parcursul mai multor anchete.

Răzvan Timofciuc (USR): „Documentația conține multe ilegalități”

Consilierul Local Răzvan Timofciuc avertiza încă din luna septembrie că proiectul este ilegal.

„Un alt bloc-plombă, lipit de balcoanele vecinilor, peste un mic spațiu verde, a fost aprobat ASTĂZI de Consiliul Local controlat de Chirica. Pe 330 mp, pe strada Maior Eremia Popescu, in zona stația Pădurii, CL a aprobat un bloc pe 4 nivele, în ciuda opoziției manifestate de locuitorii din zonă prin intermediul Asociației de Proprietari. Documentația urbanistică aprobată conține multe ilegalitați și falsuri care mi-au fost aduse la cunoștință de locuitorii din zonă”, semnala Timoficiuc printr-o postare pe facebook din luna septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here