Biserică transformată în supermarket Mega Image. Compania a devenit proprietară a clădirii pentru următorii 99 de ani

Grupul belgian Delhaize, care deţine în România reţeaua de magazine Mega Image, a devenit oficial, pentru un secol, proprietarul bisericii Sfânta Ana din oraşul Gent, pe care vrea să o transforme în supermarket, relatează agenţia Belga, care precizează că Delhaize a confirmat informaţia apărută mai întâi în publicaţia Het Nieuwsblad.

De mai mulţi ani, brandul dorea să înfiinţeze un supermarket, un restaurant şi un bar de vinuri în clădirea bisericii. Actul de concesionare a fost semnat luni, după proteste fără succes din partea locuitorilor din zonă. Contractul de cesionare acoperă o perioadă de 99 de ani. După această perioadă, oraşul Gent va deveni din nou proprietar al bisericii.

Lanţul de magazine asigură că va respecta identitatea bisericii şi că nu va instala publicitate stridentă pe faţada clădirii. Lucrările vor începe în 2024 şi vor consta în restaurarea faţadei şi a interiorului bisericii.

Lanţul a obţinut o subvenţie de 3 milioane de euro de la regiunea flamandă pentru a efectua o renovare completă a clădirii. Toate elementele culturale şi istorice vor fi păstrate, a dat asigurări Roel Dekelver, purtător de cuvânt al companiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here